header_corona_afstand_houden_300.jpg

Een tweede winddoek - dat van Schildersbedrijf Akkrum (SBA) - is in de storm gesneuveld. Het winddoek van sponsor warme bakker Marten Boonstra is inmiddels weer gerepareerd. De meeste halen van vijf winddoeken op de banen 2 en 3 zijn door de harde wind zodanig verbogen dat ze moeten worden vervangen. De sponsorcommissie van Tennisvereniging Akkrum heeft besloten de stormen af te wachten en daarna de sponsordoeken weer op te hangen.

De harde wind houdt behoorlijk huis op de tennisbaan. Toen de winterharde banen er nog niet waren, werden de winddoeken 's winters opgeborgen. Het probleem van stormschade speelde toen nog niet. De sponsorcommissie, die het ophangen ervan regelt, heeft een deel van de metalen haken inmiddels vervangen voor stevige karabijnhaken. De kosten ervan zijn echter het dubbele van de reguliere haken, vandaar dat nog gezocht wordt naar een mogelijk alternatief voor de andere doeken.

De vaste reparateur van winddoeken binnen de vereniging, Agnes Kruiper, heeft ook het grootste deel van de ringen vervangen. Zij zal het doek van SBA ook repareren. De harde wind oefent zo'n grote kracht op de doeken uit dat sommige ringen in de dubbele zoom het niet houden. Een deel van de gesneuvelde ringen zat ook te dicht tegen de rand van het doek, waardoor er amper houvast was. Daarover is contact met de leverancier geweest. Een deel van de nog uitstaande kosten is eerder al als schadevergoeding verrekend.

Bij de foto:

Sjoerd de Jong draagt een van de winddoeken naar binnen.

120104ad_Sjoerd_met_doek_400

Op de foto hieronder repareert Agnes Kruiper het winddoek van SBA Schilders, waarvan de punt is gescheurd. Ter versteviging gebruikt ze stof dat voor reparatie van de biljartlakens in het vroegere hotel-café-restaurant Het Witte Huis in Sint Nicolaasga werd gebruikt. Haar vader Hennie Kruiper was daar jarenlang de uitbater van. De stof is van een zodanige kwaliteit dat een nieuwe storm geen probleem hoeft te zijn, aldus de vaste reparateur van de winddoeken van Tennisvereniging Akkrum.

 

120104af_Reparatie_winddoek_400

De haken van de winddoeken zijn compleet verbogen.

120104ac_haken

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000