header-tennesracket-jongeren.jpg

Het gat aan het eind van de derde baan van Tennisvereniging Akkrum wordt met spoed gerepareerd. Een deel van het gravel en de onderliggende zandlaag is weggespoeld in de gleuf, waarin de beukenstruiken voor de winter waren opgekuild. Een deel van die struiken was al geplant, maar de medewerkers van de gemeente hadden het gat niet met grond gevuld. Daardoor zijn gravel en zand onder de oplsuitbanden weggespoeld. Nader overleg moet er in resulteren dat de gemeente de kosten voor haar rekening neemt. Volgens baancommissaris Willem Kraaij gaat het niet om een grote ingreep.

De reparatie van de scheefhangende netpaal op baan 3 kan  waarschijnlijke onder garantie. Ingenieursbureau Oranjewoud reparaeerde de paal vorig jaar nadat de verankering was geknapt. Weliswaar is er toen nieuw beton gestort, maar waarschijnlijk was de fundering onvoldoende.

Beukenhaag

Zodra het weer beter wordt, gaat de gemeente verder met het planten van de beukenstruiken. Ter hoogte van het toegangshek op baan 2 komt een doorgang, zodat toptennissers die wel eens een balletje over het hek slaan, makkelijk achter de haag kunnen komen. Als de struiken zijn geplant, brengt Rinke Welles anti-worteldoek rondom de beukenhaag aan. Daarop komt een laag grind. De geul langs het voetbaloefenveld is achter baan 2 doorgetrokken. Daarmee is de afwatering verbeterd.

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000