16040252_ballenstapel_1200x300.jpg

Een gezamenlijke middag voor de tennissende jeugd van Akkrum en Gorredijk op woensdag 12 september is een klaterend succes geworden. De leden die het Tenniskids-programma volgen - dus de basisschooljeugd - deed mee. Twintig uit Akkrum en dertig uit Gorredijk. Trainer Wilfred Meulman van Tennisvereniging Akkrum en zijn collega Marjan Haan van LTC Gorredijk waren de initiatiefnemers.

Onderweg naar Gorredijk hadden de Akkrumer tennissers nog het idee dat het weliswaar niet door zou kunnen gaan. Flinke regenbuien deden het gravel nog even onder water staan, maar vlak voor aanvang van de warming-up brak het zonnetje door. De kinderen startten met een korte warming-up met sprintvormen onder enthousiaste begeleiding van Wilfred Meulman. Vervolgens legde Marjan Haan uit hoe iedereen met elkaar ging spelen. Op baan 1 kwamen de jongste telgen (fase rood), die over de breedte van de baan in drie poules wedstrijdjes gingen spelen. Ze speelden tot vijf punten. Baan 2 en baan 3 werd bemand door jeugd, die op ¾-veld speelt, fase oranje dus. Op baan 4 en 5 speelden kinderen uit de fase oranje en fase groen (groot veld). Alle kinderen speelden op hun eigen baan een keer tegen elkaar. Als ze dat gedaan hadden mochten ze even naar binnen voor wat drinken en lekkers.

Na afloop van de partijtjes speelden de kids nog eens tegen elkaar en uiteindelijk werd de balans opgemaakt welke club de meeste poules had gewonnen. Het werd 11-7 in het voordeel van Gorredijk. Op zich logisch, want de club was ook met meer kinderen.

Het was een leuke en leerzame middag en een goede oefening voor de clubkampioenschappen. Al met al een geslaagde middag en een volgende uitwisseling in Akkrum komt binnenkort op de agenda.

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000