header-tennisballen.jpg


Sfeervol en leuk. Swingend en knallend. Vier typeringen voor het feestje ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van Tennisvereniging Akkrum op zaterdag 13 oktober 2012. Een bomvolle kantine, een heus geschiedenisverhaal, allersmakelijkste stoofpotten en een optreden van het Grouster zangduo Dûbeldyk. ,,Voor elck wat wils''.

Een aaneenschakeling van hoogtepunten vulde de zaterdagavond op de finaledag van de clubkampioenschappen 2012. Lees ook CK2012 ultraspannend. De prijsuitreiking door commissievoorzitter Jan Prange was een feest op zich. Voor alle fi

121013 Geen kampioen en toch bloemen 400

nalisten was er een prachtbeker.

Collega-commissielid Willem Kraaij huldigde als verenigingscompetitieleider de voorjaarskampioenen. Een fraai bos bloemen was voor Fred Zondervan, die met zijn team in de Overijsselse competitie kampioen werd. Ook het dinsdagmiddagteam van Tineke  Smit c. s. werd in de bloemetjes gezet, tot hun eigen verbazing, Niet zij, maar het jeugdteam tot en met 17 jaar (Jelle Brouns en Martijn van Dijk) was kampioen geworden. De omissie werd direct rechtgezet.

 

 

Stoofpotjes en poffers

De stoofpotjes van topkok Rolf van der Veer van eetcafé Kromme Knilles vielen bijzonder goed in de smaak. Het gros van de schalen raakte vrijwel leeg, terwijl de buikjes van de dik zestig eters royaal waren gevuld, Kinderen kregen poffertjes. De honger daarnaar was zo groot dat de organisatie nog op het fietsje naar de Poiesz moest om extra pakjes poffertjes in te slaan.

Koffie en oranjekoek met slagroom was er voor de dik 75 gasten die op de receptie afkwamen. De oranjekoek viel kennelijk zo in de smaak dat een van de leden achteraf informeerde per mail van wie die afkomstig was. ,,Bakker Marten Boonstra'', luidde het antwoord van de commissie. Niemand minder.

De toeloop was op een gegeven moment zo groot dat de mensen in het halletje en ook buiten stonden te wachten. Na een herschikking paste iedereen in de kantine. Een feestelijk woordje van voorzitter Jan Vrielink werd afgewisseld met een informatief verhaal over de geschiedenis van de tennisvereniging, dat op drooghumoristische wijze van mede-oprichter Herman Bierma (op de foto hieronder)..

121013 Mede oprichter Herman Bierma vertelt 600

Het springkussen was een succes. Eerst namen de voetballers van VV Akkrum al bezit van het kleurrijke speeltuig. De tennissende jeugd nam het 's middag over. Ondanks de soms hevige regenbuien bleven ze doorspelen en hadden op een gegeven moment geen droge draad meer aan het lijf.

Dûbel feest!

Met de keus voor het Grouster zangduo Dûbeldyk had de jubileumcommissie het niet beter kunnen doen. Naadloos voegden de bedreven performers Atte Dijkema en Hilde Dijkema-Dijkstra zich in de inmiddels drukbezochte receptie. Gasten keuvelden gezellig door. Het brede scala aan muziek kwam Dûbeldyk ook in Akkrum uitmuntend van pas. De oudere jeugd bevond zich in minder dan geen tijd op de dansvloer, die later op de avond in vierkante meters flink werd uitgebreid met het verwijderen van de stamtafel.. Fryske sankjes en foxtrotten deden wonderen. Met een uiteenlopend repertoire kreeg het duo de dansvloer vrijwel de hele avond vol - tot en met een polonaise door het clubgebouw en over het terras.

Massagebon

Onder de deelnemers van zowel de clubkampioenschappen van Tennsvereniging Akkrum als Boernsterhimtenniskampioenschappen 2012 werd een massagebon verloot, juist omdat ze zoveel achter elkaar moesten tennissen. Alex Ziel (foto links) was de dolgelukkige. De bon werd uitgereikt door de jubileumcommissieleden Corinne Bos (l) en Colette Govaars.

121013 Massagebonb voor Alex Ziel 400

 121013 Trekking massagebon

Alle leden een taakje

Het werkte perfect! Alle leden kregen bij binnenkomst - en soms later of in enkele gevallen helemaal niet - te horen dat ze zich mochten inschrijven voor een taak tijdens de feestavond. Drie kwartier bardienst met z'n tweeën, koffie inschenken en gebak klaar zetten, hapjes klaarmaken, afwassen en wat er allemaal op zo'n feestavond allemaal niet te doen is. Sommige mensen moesten met enige dwang op gang worden geholpen, maar iedereen heeft enthousiast en naar vermogen op uitmuntende wijze geholpen. De organiserende jubileumcommissie was er zeer content mee. ,,Het is geweldig hoe iedereen zich heeft ingezet. Echt super.''

Een van de vrijwillige helpers, Ad van Dorresteijn, draait bardienst

121013 Ad Dorrestein bardienst 400

 

En feest was het!

121013 Feestend publiek 400

 

Regeren is vooruitzien. Het jongste aspirant-lid van de avond kwam enthousiast met haar ouders Menno en Dieneke Bokslag-Weerstra. 

121013 Jonge en oude leden 400

En uiteraard met dank aan de commissies, die zich met hulp van andere vrijwilligers ontzettend hebben ingezet tot het welslagen van het feest:

Bouwcommissie

De bouwcommissie zorgde voor een fraaie tijdelijke  uitbouw over het terras. Het balkenframe, dat werd overdekt met grote zeilen, was in elkaar gespijkerd door de vaklieden Inke Siesling en Fred Zondervan, daarbij geassisteerd door Sjoerd de Jong, Alex Ziel en anderen. Twee elektrische terraskachels van elk 3000 watt bliezen voortdurend de stoppen er uit en werden aan de kant gezet. Het warmtekanon van Inke Siesling, dat op petroleum loopt, zorgde de hele avond voor een aangename temperatuur op het overdekte terras. 

Bloemencommissie

Drie fraaie bloemstukken van witte rozen, witte gerbera's en groen appelblad sierden de tafels op het overdekte terras. Ze waren gemaakt en beschikbaargesteld door het enige lid van de bloemencommissie van de tennisvereniging: Agnes Kruiper.

Jubileumcommssie

Een paar maanden voorbereiding klinkt zwaar, want het was met een paar vergaderinkjes in die periode wel bekeken. Toch vergden de laatste weken de nodige inzet van alle betrokkenen. Ook de zondag na het feest: er moest nog worden opgeruimd... Froukje Porte, Fransiska Mast, Jitske Dijkstra (zij organiseerde enthousiast mee, maar ging op de jbubileumfeestdag met vakantie naar Italië) Corinne Bos, Colette Govaars en Alex de Haan evalueren alle festiviteiten nog. Dus, mocht u op- of aanmerkingen hebben, dan zijn die van harte welkom op ac@tvakkrum.nl.

Tot over vijf jaar!

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000