header-tennesracket-jongeren.jpg

De renovatie van het oefenveld van Voetbalvereniging Akkrum, die maandag 9 april start, zal voor enige overlast zorgen voor bezoekers van de tennisbanen. Bouma Sport uit Tynaaarlo graaft de toplaag af, vervangt de drainage en zal na het opbrengen van een nieuwe toplaag gras inzaaien. Het materiaal maakt gebruik van de weg langs de tenniskantine.

Na het reguliere onderhoud van het B-veld, dat op 27 mei 2013 begint, starten de werkzaamheden aan de weg vanaf de voetbalkantine tot aan de verharde weg langs de parkeerterreinen. Het asfalt wordt verwijderd, de riolering wordt volledig vervangen en na het aanbrengen van een laag puin wordt het wegdek met klinkers bestraat.

Aan beide zijden van de vernieuwde toegangsweg komen fietsenrekken, die bij de voormalige Burgemeester Thalenschool aan de Omkromte stonden. Aan de kant van het A-veld komen over een lengte van vijftig meter stalen rekken. Direct na de entree komt aan de zijde van de tennisbaan een twintig meter lange fietsenstalling. Het entreehokje van de voetbalvereniging een eindje wordt verplaatst.

Pannakooi
Plannen heeft de voetbalvereniging ook voor een pannakooi, waar de jeugd kan voetballen. De attractie is op de plek van de huidige fietsenstalling gesitueerd. De kooi van 16 bij 12 meter komt deels op grond van Tennisvereniging Akkrum te staan. Over het grondgebruik worden nog afspraken gemaakt.

In aanloop op de werkzaamheden zijn de palen van het hek langs baan 3 zelf in beton gestort. Zodra dat is uitgehard, kunnen de schuine schoren, die deels in het oefenveld staan, worden verwijderd.

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000