header-toss.jpg

Een tienkoppig team van Tennisvereniging Akkrum heeft zondag 9 juni 2013 de eerste winst in de strijd om de Friesland Cup binnengehaald. In de C-poule wist de ploeg negen van de tien partijen in de uitwedstrijd tegen Marssum te winnen.

Toppers als de broers Hoite en Jouke-Jan Schaap wonnen op hun sloffen, maar ook de anderen wisten de nodige punten te verschalken. Beide tennissers uit Akkrum spelen op niveau 3. Het verschil met de mannen uit Marssum was goed te zien. Hoite gaf in de hele partij slechts een game weg. . Jouke-Jan had eerst wat moeite met zijn tegenstander, maar al snel bleek hij beter te zijn. Hij won met 6-3 en 6-2. Koosje Zeeders en Cornelie Waterlander gaven in hun enkelpartij ook slecht seen game weg.

Met de mix-partijen was het ietwat spannender. Taeke Westra en Sandra Lettinga hadden niet veel moeite met hun tegenstanders, maar bij Fransiska Mast en Carlo Bloem was het wat anders. Daar werd het spannend en trok het duo uit Marssum aan het langste eind. Dat won de wedstrijd in twee sets. Zowel bij de dames- als de herendubbels was het niveauverschil vrij groot. Hoofdklassespeler Pieter Hania won met de andere heren van Akkrum de dubbels uiteindelijk met overmacht.

Voor het eerst sinds jaren speelde Akkrum weer mee in de strijd om de Friesland Cup. Dat gebeurde op initiatief van trainer Wilfred Meulman en Koosje Zeeders. De Friesland Cup is een competitievorm, die geen enkele andere provincie wordt gespeeld. Dit jaar hebben zich maar liefst 52 tennisverenigingen aangemeld voor het prestigieuze evenement. De competitie is in vijf poules ingedeeld. Tennisvereniging Akkrum had eigenlijk in de D-poule moeten beginnen, maar kreeg dispensatie voor deelname aan poule C. Reden is dat spelers als Jouke-Jan en Hoite Schaap met een drie als ranking eigenlijk in de A-poule thuishoren. Zeven andere clubs doen in de C-poule mee. De KNLTB bepaalt waar en wanneer er gespeeld wordt.

Op zondag 23 juni speelt Akkrum vanaf circa 10.30 uur thuis tegen Oppenhuizen.Publiek is de hele dag welkom. In totaal worden tien partijen gespeeld.


Agenda

30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000