header-toss.jpg

De bijna dertigkoppige voetbalselectie van Tuvalu oefent dinsdagmorgen 3 september 2013 op de tennisbaan in Akkrum. Het gezelschap van de eilandengroep in de Grote Oceaan is die ochtend te gast van Tennisvereniging Akkrum. Trainer Wilfred Meulman stampt een speciaal programma voor de gasten in elkaar.

13091255 Tuvalu in Leppehiem 400

Tuvalu-voetballers bereiden zich in verzorgingscentrum Leppehiem

voor op de clinic op de tennisbaan in Akkrum. Op een groot

televisiescherm bekijken ze de wedstrijd tussen de Amerikaanse

Serena WIlliams en haar landgenoot Sloane Stephens. 

(Foto: www.noordoost.nl)

---

De spelers van Tuvalu komen dinsdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur in actie. Met 27 voetballers op de baan wordt dat nog een hele kluif, aldus Wilfred Meulman. De variatie in oefeningen moet de aandacht van de Tuvaluaanse spelers gevangen houden. De vereniging zorgt voor tennisrackets en ballen. Een kopje koffie met lekkernij maakt het feest compleet.

 Het tennisprogramma maakt onderdeel uit van een drie maanden durende oefenstage in Nederland van het Tuvaluaanse voetbalteam. Het land wil graag lid van de internationale voetbalbond Fifa worden.  In totaal speelt Tuvalu ruim twintig oefenwedstrijden in Nederland. Foppe de Haan uit Nes (B) trainde het nationale team enkele maanden in 2011.

Vanaf vrijdag 30 augustus is Tuvalu een week te gast van Voetbalvereniging Akkrum. De spelers slapen in chalets van recreatiepark Tusken de Marren en trainen de hele week op de velden van de voetbalclub. Het eerste team van Akkrum speelt op vrijdag 13 september een oefeninterland tegen Tuvalu.

--

Op de foto de voetbalselectie van Tiuvalu met in het midden links trainer Foppe de Haan

Foto: Trainingskamp Tuvalu in AkkrumHet nationale team van Tuvalu, in 2011 enkele maanden gecoacht door Foppe de Haan, is inmiddels in Nederland neergestreken  voor een oefenstage van bijna drie maanden.In die periode zal de selectie uit het Oceanische eilandstaatje door het hele land ruim twintig oefenwedstrijden afwerken tegen amateurclubs .Het idee van de trip is aan het brein ontsproten van Paul Driessen, die zich met zijn Stichting Dutch Support Tuvalu sinds 2009 inzet voor het Tuvaluaanse voetbal.

Foto: Voetbalvereniging Akkrum

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000