header-zonnepanelen.jpg

Twee snoeidagen achterelkaar waren nodig om het tennispark van Tennisvereniging Akkrum enigszins toonbaar te maken. Al tennissend valt het veel bezoekers waarschijnlijk niet op, maar rond de banen en ook er op stond toch behoorlijk wat onkruid en andere ongerechtigheden. 

Na de tweede ochtend op zaterdag 7 september lag het park er weer netjes bij. De bosmaaier van Wil Witting deed wonderen. Het apparaat blijft - in bruikleen - op de tennisbaan op de uitdrukkelijke voorwaarde dat Wil Witting zelf met de bosmaaier aan de slag mag als hij tijdens de komende klussenochtenden aanwezig is. Fantastisch natuurlijk, aldus bestuurslid Willem Kraaij, die de afspraak enthousiast heeft bekrachtigd. Cor van der Meer maakt zijn minutieuze werk op het pad voor de kantine af, terwijl Fred Zondervan en Willem Kraaij het onkruid achter de banen 2 en 3 aanpakten.

Tuvalu-snoeidag met negen man

Een week eerder - op zaterdag 31 augustus 2013 - was er een onverwacht hoge opkomst tijdens de speciale snoeidag vanwege de komst van de nationale voetbalselectie van de Polynesische eilandenstaat Tuvalu. Met negen man en een bonte verzameling aan gereedschap zijn onkruid en bosschages  flink gekortwiekt. Vooral de opgeschoten takken en boompjes zijn flink weggesnoeid,. terwijl alle onkruid voor en rond het clubhuis is weggehaald. Daarmee knapte de entree van het tenniscomplex flink op. Reden van de vervroegde snoeidag was de komst van de Vuvalu-selectie.

Bijzonder was de primeur van de telescopische heggeschaar van Wil Witting, waarmee een flink gat in de bosschages werd geslagen. Ook de takken, die soms tot meer dan een meter in de oefenkooi groeiden, zijn weggehaald. Helaas sneuvelde een tandwiel van de heggeschaar. De zeis van Alex de Haan bleef het goed doen in het lange onkruid, terwijl takkenknippers, onkruidmessen en allerlei anders speciaal gereedschap hun werk uitmuntend deden.

Het groeizame weer was de reden dat het negenkoppige gezelschap de werkzaamheden niet kon afronden. 

---

Precies 21 tennisballen zijn gevonden tijdens een snoeidag van Tennisvereniging Akkrum op zaterdag 31 augsutus 2013. Achtergelaten omdat het onmogelijk zoeken was in het lange gras, de venijnige bramenstruiken en hoge brandnetels.

130831 Klussendag ballen uit struiken 400

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000