16040251_Rackets_in_tas_1200x300.jpg

Van trainer Wilfred Meulman

Het zomerseizoen is begonnen. Veel leden gaan weer tennisles volgen bij ondergetekende en er zijn ook veel leden die competitie gaan spelen.


Elke eerste zondag van de maand spelen jeugdleden in competitieverband wedstrijdjes onder de noemer “Tenniskids World Tour”. Dit is een nieuw systeem van de landelijke bond KNLTB. In teamverband spelen kinderen enkel- en dubbelspel. Onze vereniging heeft 2 teams in oranje (= 3/4-veld). Inmiddels zijn er 2 zondagen geweest en de kinderen zijn erg enthousiast. Korte wedstrijdjes en in een blok van maximaal 3 uren spelen ze om 2 gewonnen tie-breaks. Samen kunnen ze dus veel punten scoren en dit werkt erg stimulerend. Je ziet ze echt vooruitgaan.


Zondag 6 april 2014 waren er ’s ochtends ruim 20 jeugdtennissers op ons park en werd er vanaf 08.30-10.30 uur fanatiek gespeeld. TV Oranjewoud en HTV Ten Woude uit Heerenveen kwamen in Akkrum. Dankzij de jeugdcommissie-leden Ruth Rosenkrantz, Irene Dölle, Anko Vellinga en Petra Need werden de wedstrijden en alles er omheen allemaal in goede banen geleid. Aansluitend speelde het mixteam (Jildou van der Schaaf, Taeke Westra, Carlo Bloem, Sandra Lettinga en Fransiska Mast) tegen jonge talentvolle spelers uit Meppel. In eerste instantie waren de Akkrumer tennissers wat ‘angstig’ vanwege de jonge leeftijd en het technisch talent, maar ervaring en slimheid zorgden ervoor dat Akkrum met maar liefst 8-0 wonnen! Een eerste goede stap.


Tot begin juni wordt er elke dag volop getennist. Op maandag is er training, op dinsdagmiddag en -avond zijn er damesteams die competitie spelen, op woensdagochtend-en middag wordt er les gegeven, ’s avonds is er competitie, op donderdag is er competitie, op vrijdag weer training en zaterdag en zondag overdag worden er ook weer wedstrijden gespeeld. Kortom, Akkrum is flink in beweging!

Wil je de verrichtingen van onze competitieteams volgen? Op deze pagina staan alle teams van Tennisvereniging Akkrum. De pagina kun je ook via de knoppen in de menubalk van www.tvakkrum.nl - zie hierboven - te beanderen, via Activiteiten, Voorjaarscompetitie, Teams. op de pagina staat een link naar de website van de KNLTB, waarop in de loop van de competitie alle standen en uitslagen komen te staan.

Allemaal veel succes!

Wilfred Meulman

 

13090360 Wilfred les 400

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000