header_corona_afstand_houden_300.jpg

Als gevolg van een hardnekkige cyberaanval is de website van Tennisvereniging Akkrum vier dagen plat gelegen. Van vrijdagmiddag 26 september tot maandagmiddag 30 september waren alle pagina's met informatie onbereikbaar. Oorzaak was een zogeheten Ddoss-aanval op de server Knooppunt Intermedia in Heerenveen, waar de website sinds een kleine twee weken draait. De eerste aanval kon vrij vlot worden afgeslagen, maar de tweede bleef voortduren. De ellende begon tijdens de feestelijke viering van het vijftienjarig bestaan van Knooppunt Intermedia 's vrijdagmiddags.

Op de server draaien in totaal zo’n honderd websites van bedrijven, instellingen en verenigingen in Heerenveen en omstreken. Daartoe behoren de eigen website van het bedrijf, maar ook die van de bijvoorbeeld de Flaeijelfeesten, die dit weekend wordt gehouden. Eigenaar Eesger Toering van Knooppunt Intermedia was het hele weekend druk bezig met het oplossen van de problemen. Een van de mogelijkheden was om de website weer op de oude server te plaatsen. Die mogelijkheid was maandagochtend nog in beeld. In de loop van de dag werd het probleem getackeld en kwamen de sites weer in de lucht.

De festiviteiten van het jubilerende bedrijf zijn vrijdag gewoon doorgegaan. Knooppunt Intermedia is gevestigd in de voormalige Technische School, de server staat elders in het land.

====

De website na de Ddos-aanval van bijna vier dagen lang. Geen schade, alleen

ontoegankelijk voor iedereen die informatie wilde of zaken via de site wilde regelen,

140930 Vp website TVAkkrum.nl 400

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000