header_corona_afstand_houden_300.jpg

Stormachtig, lekker, sfeervol en Oosters. Het Midzomernachttoernooi van Tennisvereniging Akkrum washeel bijzonder. Het begon al met de sportieve verrassing. De Chinese tapas, vezorgd door chinees restaurant Lotus in Akkrum, werden genuttigd tijdens het toernooi, dat daardoor van circa tien uur 's avonds tot circa half twee 's nachts duurde. Het eten tijdens de midzomernachtelijke tenniswedstrijden werd als bijzonder ervaren.

Als sportieve start mochten de deelnemers zich wagen aan het teatsen, een relatief nieuwe sport die als kaatsen met een tennisracket wordt genoemd. Tennissers hebben een onmiskenbaar voordeel, want de Akkrumer leden weerden zich kranig op het vroegere korfbalveld. Ze wisten van niks. De organisatoren zouden hun sportieve verrassing eerst op een weiland bij veehouder Jochem de Jong in Vegelinsoord houden, aan het Akkrumerrak, waar het hele gezelschap met een aantal sloepen en onder de klanken van accordeonmuziek naar toe zou worden gevaren. HDesi-Tapas-platteret stormachtige herfstweer gooide echter roet in eten. Het enthousiasme van de teatsers was er echter niet minder om.

Met 26 deelnemers was het Midzomernachttoernooi misschien niet druk bezocht maar wel heel gezellig. In totaal 22 tennissers en vier extra eters waren van de partij. De Chinese tapas bestond uit allerlei lekkere, kleine hapjes, die door de organiserende commissies de maandag ervoor alvast waren uitgeprobeerd.

Vleesprijzen

Het tennistoernooi was voor het eerst met vleesprijzen. De pakketten met schaschlicks, kipsaté en andere lekkernijen waren overgebleven van het Barbecuefeest op zaterdag 5 juni. De winnaars kregen hun prijzen rechtstreeks uit de diepvries gepresenteerd.

De uitslag

Bij de dames eindigde Tineke Smit op de eerste plaats. Tweede werd Janke Hof. Froukje Porte en Angelique Tuinman eindigden op een gedeelde derde plaats, terwijl - volgens de Chinese telling en op alfabetische volgorde - Zus van der Heide, Fransiska Mast, Anneke Goerres, Colette Govaars en de vierde plaats deelden. De heren maakten er helemaal een spannend toernooi van. Oscar Bohlander en Pieter Hania staken er op respectievelijk de eerste en tweede plaats glansrijk boven uit. De juniorspelers Silke de Bos en Jorrit de Haan moesten de derde plaats delen, terwijl Fred Zondervan, en Kees Keuning dat met de vierde plaats delen. Met deze klassering waren ook de resterende pakketten vlees keurig verdeeld.

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000