header-zonnepanelen.jpg

151023 Akkrum wint Kooistra Cup 500Akkrum is de trotse winnaar van de Kooistra Cup geworden, een speciaal georganiseerde tenniswedstrijd tussen twee teams van zes man uit Aldeboarn en Akkrum. Inzet tijdens deze tweede vrijdagavond van de herfstvakantie 2015 was een kolossale wisselbeker.

Na drie dubbelpartijen moest een beslissende set tussen de beste spelers van beide teams de beslissing brengen. In een super-tiebreak trok Akkrum met 10-6 aan het langste eind.

De strijd om de Kooistra Cup was een initiatief van het competitieteam van Durk Kooistra, Johan van der Sluis c. s., die hun tegenstanders uit Aldeboarn na de Boarnsterhim Tenniskampioenschappen 2015 voor een revanche hadden uitgenodigd. Zes tegen zes, iedereen speelde twee dubbels. De strijd ging gelijkwaardig op.

Tijdens een van de koffiepauzes - het liep toen al tegen elf uur 's avonds - werd besloten dat bij een gelijke stand een laatste set als beslissing zou worden gespeeld. De Akkrumers Willem Kraaij en Alex de Haan hadden hun handen vol aan Bart de Vreese - een uit België ingevlogen topspeler met vervaarlijke back- en forehandslagen - en de zeer stabiel spelende Patrick Antonissen. Pas om kwart over twaalf - de mannen hadden inclusief de eerder gespeelde dubbels toen bijna vijf uur op de baan gestaan - sloeg Akkrum de winnende bal.

De twaalf vrijwel allemaal oud-voetballers zetten de sokken er na afloop flink in. Dat resulteerde voor Tennisvereniging Akkrum nog in een spurt van de jaaromzet. De heren vertrokken op een gepast tijdstip, keurig op de fiets weer naar Aldeboarn.

De enorme wisselbeker werd gesponsord door K. Kooistra Jachtschildersbedrijf in Akkrum. Een van de spelers van Aldeboarn had de Kooistra Cup bij Bogra-Matic in Akkrum besteld en alvast een plaatje met de tekst ''2015 Aldeboarn'' er op laten maken. Tot zijn grote spijt en diepe treurnis wordt de tekst nog aangepast. Vanwege het succes van de avond is besloten om de wedstrijd elk half jaar te houden.

Bij de foto:

De enorme Kooistra Cup blijft in Akkrum dank zij (v. l. n. r.) Willem Kraaij, Douwe Wiebe Beek, Niels van der Veen, Durk Kooistra, Alex de Haan en Johan van der Sluis

(Foto: Jildou van der Schaaf)

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000