header-zonnepanelen.jpg

Tennisvereniging Akkrum schakelt de hulp van de gemeente in voor de problemen met de groenstrook naast het B-veld van Voetbalvereniging Akkrum. Pogingen om een haag als windvanger te laten groeien zijn jammerlijk mislukt. Voorzitter Herman Bierma gaat de gemeente polsen over een mogelijke oplossing.

De groenstrook met bramen, brandnetels en distels is eigendom van de gemeente en beide vereniging al jaren een doorn in het oog. Met name tennisballen verdwijnen als sneeuw voor de zon in de hoog opschietende bramenstruiken. Zelfs voetballen verdwijnen in de stekelige uitschieters van de vruchtdragende planten. Tijdens het zoeken verwonden tennissers en voetballers zich regelmatig aan de scherpe doornen.

Een poging om een beukenhaag tussen de tennisbanen en het B-veld te laten groeien, stierf letterlijk een stille dood. Een harde leemlaag hield het water tegen waardoor de haag zou verdrinken. Om dat te voorkomen, liet de gemeente de grond over de hele breedte van de 400 m2 grote groenstrook frezen. Uiteindelijk hebben medewerkers van werkvoorzieningschap Empatec de haag in opdracht van de gemeente geplant. Slechts een paar van de 450 geplante struiken overleefden het avontuur.

Een laag worteldoek met daarop zestien kuub wit grint moest alle onkruid tegenhouden. Rinke Welles uit Akkrum (op de foto) maakte dat met zijn kraan in orde. Gebrekkig onderhoud resulteerde erin dat de grintstrook inmiddels compleet overwoekerd is.

130117aa aanleg grindbed tennisbaan 400

Foto: Noordoost.nl

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000