17020858_Koukleumenopdebank.jpg

 

 

 

160327 Poedelprijs Herman Bierma 500Uitermate spannend was de strijd in de Wintercompetitie 2015/2016 van Tennisvereniging Akkrum. Lange tijd stond de ogenschijnlijk ongenaakbare Willem Kraaij aan top. Hij speelde een ijzersterk seizoen. Even leek Ton van Zijp nog langszij te komen, maar uiteindelijk trok Alex de Haan aan het langste eind. Colette Govaars werd derde en Van Zijp vierde.

De klim naar de top was voldoende voor de eerste prijs, een fraai vleespakket van Slagerij Spijkerman uit Akkrum. Tot grote verbazing van hemzelf en van toernooi-organisator Anne Sijbesma kon De Haan dat pakket nota bene niet eens mee naar huis nemen. Toen iedereen naar huis was en ook de laatsten vertrokken, was de prijs spoorloos verdwenen. Totdat Sijbesma thuis zijn spullen uitpakte. Hij had het pakket per ongeluk meegenomen.

Alle 24 deelnemers kunnen smullen van een prijs. Niet alleen poedelprijswinnaar Herman Bierma kreeg een prijswinnende gedroogde Spijkerman-worst, maar ook de negen anderen die in de tweede helft van de lijst stonden. Voor de anderen waren er in grootte verschillende vleespakketten.

Met 24 deelnemers heeft de Wintercompetitie van Tennisvereniging ook zijn maximum bereikt. ,,Door de najaarscompetitie missen we een aantal zondagen om wedstrijden te spelen. Bovendien zijn we erg afhankelijk van de winter die we krijgen. We moeten toch minimaal tien wedstrijden spelen'', aldus Anne Sijbesma tijdens de prijsuitreiking.

In totaal zijn 59 van de zestig wedstrijden gespeeld. De winter was weliswaar vrij zacht, maar door regen en storm zijn vijf wedstrijddagen verplaatst. Bovendien zijn drie wedstrijden niet om tien uur 's ochtends gestart, maar anderhalf uur later. Reden waren de competitiewedstrijden van de jeugd, die moesten worden gespeeld.

Het applaus was ook voor Paul Muskens, die wekelijks de standen van de Wintercompetitie bijhield, zowel die van de zondag als van de donderdag van de dames in de Utingeradielhal.

Alle uitslagen staan op deze link.

 

Bij de foto boven: 
Een droge worst voor poedelprijswinnaar Herman Bierma (l) uit handen van toernooi-organisator Anne Sijbesma.
 
Op de foto onder: Als dank voor de organisatie van de wintercompetitie kreeg Anne Sijbesma
een dubbele mand met aardigheidjes van de spelers. Naar goed voorbeeld van de dames
op de donderdag.

160327 WIntercompetitie geste voor Anne Sijbesma 500

 

Anne Sijbesma (r) overhandigt Koosje Zeeders haar prijs.

 160327 WIntercompetitie prijsuitreiking 400

Ton van Zijp (l) en Alex Ziel in achtie tegen...

160327 Ton vanZijp Alex Ziel 400

 

...Paul Muskens (l) en Henk Mulder, die in een spannende tiebreak in twee sets aan het
langste eind trokken.

160327 Wintercompetitie Paul Muskens Henk Mulder 500

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000