header-tennesracket-jongeren.jpg

Anne Tilstra en Renate van der Velde zijn de nummers een geworden van de eerste interne woensdagavondcompetitie van Tennisvereniging Akkrum. Met 42 punten stond Tilstra in de A-poule royaal voor op het duo Wim van Tricht en René Need, die beiden een plekje deelden. Krapjes was het verschil in de B-poule: de uiteindelijke nummer twee Jetske de Blaauw had maar twee punten minder dan de winnares (38 om 36).

Fransiska Mast eindigde als derde in de A-poule en Annemieke Hart op dezelfde plek in de B-poule. Frank de Deugd en Nadia Amah Apedo wonnen in de respectievelijke poules de poedelprijs.

Voor het eerst sinds decennia had Tennisvereniging Akkrum weer een competitiue voor de eigen leden. Al jaren werd er over gesproken, maar in december 2015 ging het eindelijk los.Het initiatief kwam van trainer Wilfred Meulman, die de 32 deelnemers in twee sterkteklassen indeelde. Ze speelden op de woensdagavond in wisselende samenstelling een dubbelpartij. Der woensdagavondcompetitie wordt 's winters georganiseerd, net als de door Anne Sijbesma georganiseerde donderdagse competitie voor dames in de Utingeradeelhal en de zondagse op de wintervaste banen.

De organisatie van de interne woensdagavondcompetie was in handen van Wilfred Meulman, Froukje Porte, Fransiska Mast en Sandra Lettinga. Zij verzorgden ook de bardiensten. ,,Ik denk dat de meeste deelnemers heel goed over het initiatief te spreken zijn'', vertelt Wilfred Meulman, die onder zijn lessers de behoefte had gepeild. Spijtig vond hij dat vooral in de B-poule veel invallers nodig waren. De organiserende vrouwen speelden dan extra partijen.

Komende winter wordt opnieuw een interne competitie georganiseerd. De start is dan direct na de najaarscompetitie, een maand eerder dan vorig jaar. Als trainer in Jirnsum en Aldeboarn wil hij ook tennissers uit die beide dorpen vragen mee te doen.

De standen staan op deze link

Mede-organisator en trainer Wilfred Meulman reikt de prijzen uit

1603 Woensdagavondcompetitie 2015 2015 Prijsuitreiking

Foto: Froukje Porte

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000