17020858_Koukleumenopdebank.jpg

160630 Plensbui verstoor eerste gezelligheidstoernooi 400Het eerste gezelligheidstoernooi van Tennisvereniging Akkrum in de zomer van 2016 - op 30 juni - is verdronken in een dikke plensbui.

's Middags zag het er nog redelijk florissant uit, maar een stortbui rond zessen zette de banen blank. De eerste tennissers zouden een uurtje later beginnen, maar tegen half negen besloot organisator Anne Sijbesma in overleg met de baancommissie het toernooi af te gelasten. De plassen stonden nog op de verzadigde banen. De prijzen - allemaal tassen fruit - werden na afloop onder de deelnemers verloot.

Tweede toernooi: droog!

De weersverwachtingen voor het tweede gezelligheidstoernooi op donderdag 14 juli 2016 zien er goed uit. Buienradar voorspelt 17 procent zon bij de start en de hele avond droog weer.

Opgavelijst verdwenen

Op de deelnemerslijst staan een dikke 25 deelnemers. Anne Sijbesma schrok zich een hoedje toen hij zaterdagavond de lijst van het prikbord wilde halen. Het papier was verdwenen. Hij zocht overal: in de kantine, de papiercontainer en zelfs in de prullenmanden. Uiteindelijk toog hij naar Alex de Haan, die middenin een spannende detective voor de buis hing, maar wist te vertellen dat trainer Wilfred Meulman de opgavelijst per ongeluk had meegenomen. En Meulman zat op datzelfde moment met een groep tennissers lekker te eten na afloop van een tennistoernooitje in Akkrum en een vaartocht per sloep naar pas geopende restaurant Het Postkantoor in Heerenveen.

Even leek de paniek compleet, maar met de wonderen van de hedendaagse techniek kwam het epistel toch bij Sijbesma. De echtgenote van Wilfred Meulman viste de lijst uit diens computertas, maakte met Whatsapp een foto en stuurde die naar haar eega. Op zijn beurt appte de trainer de foto naar Alex de Haan, die de welgevulde lijst printte en aan Sijbesma overhandigde. De toernooidirecteur kon vervolgens nog dezelfde avond aan de slag met het schema, dat inmiddels op hetzelfde prikbord hangt.

Tenminste...

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000