header-tennisballen.jpg

20150321 Klussendag 2015 Wil Wittink snoeien 400Laurierkers is de beste windkering voor de tennisbanen in Akkrum. Dat vindt de gemeente Heerenveen, die bereid is een dubbele rij langs baan twee en de kopse kant van baan drie te financieren. De laurierkers groeit – als struik en boom – snel en is goed te snoeien.

Rond het terras van baan drie staat al een aantal laurierkersen. Met de maatregel hoopt Tennisvereniging Akkrum dat de overlast van wind op de banen straks tot het verleden behoort.

De gemeente stelt als voorwaarde dat zowel Voetbalvereniging Akkrum als de tennisclub het planten van de struiken en bomen en de voorbereidende werkzaamheden voor hun rekening nemen. De bovengrond van de groenstrook tussen het B-voetbalveld en de tennisbanen moet worden afgegraven en de vrijkomende grond moet worden afgegraven. Ook moeten de clubs nieuwe teelaarde aanbrengen.

De klus kan deze zomer tegelijkertijd met de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld op het B-veld worden uitgevoerd. De gemeente onderzoekt de noodzaak van het doortrekken van de greppel, waarop de tennisbanen via een pompput afwateren. De beide verenigingen hopen dat voor het zware werk graafmachines van de betrokken aannemers kunnen worden ingezet.

De tennisvereniging heeft in het verleden vaker, soms kostbare pogingen ondernomen om naast het B-veld een deugdelijke windkering te maken. De restanten van 450 beukenhaag-planten zitten nog in het grindbed van in totaal zestien kuub. Ondanks de inzet van de toenmalige gemeente Boarnsterhim verdronken de planten in het overtollige water, dat niet wilde afstromen. Een kostenpost van tegen de duizend euro.

Lees ook:

- Gemeente plant beukenhaag

Winterse aanleg grindbed rond beukenhaag

Veel mensen nodig op Boomplantdag TVA

Gemeente wil beukenhaag

Tennisclub Akkrum zoekt hulp gemeente

 

Bij de foto:

De bramenstruiken groeien in 2015 metershoog als Wil WItting er met zijn bosmaaier korte metten mee maakt. Elk jaar hadden de deelnemers aan de periodieke klussendag hun handenvol aan het terrein, waar ook brandnetels en ander ongewenste beplanting welig tierde. Met een nieuwe windkering van laurierkers moet daar in de zomer van 2017 een einde aan komen.

Foto: Noordoost.nl

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000