header-tennesracket-jongeren.jpg

20150321 Klussendag 2015 Wil Wittink snoeien 400De aarden wal als windkering voor Tennisvereniging Akkrum wordt de komende maanden aangelegd. De laurierstruiken kunnen op zijn vroegst komende herfst op de wal worden geplant. Tijdens de officiële starthandeling voor de aanleg van het kunstgrasveld van Voetbalvereniging Akkrum afgelopen woensdag kwam een en ander naar voren.

De huidige beplanting langs de banen 2 en 3 wordt verwijderd. Het gaat om bomen, braamstruiken, brandnetels en andere ongerechtigheden. Grond van het oude voetbalveld wordt gebruikt om de aarden wal aan te leggen. De hoogte wordt in het werk bepaald en zal rond de anderhalve meter bedragen. Daar bovenop komt de nieuwe beplanting. De gemeente Heerenveen heeft laurierstruiken van tachtig centimeter aangeboden. De tennisvereniging onderzoekt of eventuele hoge beplanting in de vorm van jonge bomen op de aarden wal kunnen worden geplant.

De aanleg van de aarden wal en andere werkzaamheden zitten in de aanleg van het kunstgrasveld inbegrepen. Bouma Sport en Groen uit Tynaarlo voert de klus in opdracht van de gemeente Heerenveen uit. De waterhuishouding wordt ook aangepakt. Het hemelwater van de tennisbanen, dat via de pompput wordt afgevoerd, gaat straks via een rioolbuis naar een grote pompput bij het clubgebouw van de voetbalvereniging. Aan beide zijden van de aarden wal komt een drainagebuis, die op de rioolbuis worden aangesloten.

De gemeente Heerenveen adviseert om met plantmateriaal van tachtig centimeter hoogte te beginnen. ,,Laurierstruiken van die grootte hebben de grootste kans van aanslaan’’, aldus woordvoerder Piet Vaartjes. De tennisvereniging onderzoekt ook de mogelijkheid om ander, hoger plantmateriaal te gebruiken, die direct al boven de laurierstruiken uit kunnen komen. ,,We denken dan aan bijvoorbeeld bomen die niet hun blad verliezen om bladoverlast op de baan te voorkomen. Je hebt dan direct al een extra hoge windbreker.’’

Bij de foto:

Manshoge bramenstruiken op de strook waar straks de aarden wal als windkering komt.Wil Witting slaat er met zijn bosmaaier een gat in.

Foto: Noordoost.nl

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000