16040251_Rackets_in_tas_1200x300.jpg

01083051 emmer met onkruidTennisvereniging Akkrum zoekt solo-wieders. Reden is dat het onkruid op en rond het terrein tegen de klippen opgroeit en de belangstelling voor de periodieke wieddag tegenvalt.  De laatste keer kwam slechts een lid opdagen. Wel heeft een groep vrouwen aangeboden een deel van het complex voor haar rekening te nemen. Los daarvan mogen leden ook best eens een deel van het onkruid op het tenniscomplex weghalen.

,,Al is het na afloop van een potje tennis of tijdens het wachten voor de training. Als je een hoekje onkruid ziet, pak het aan en haal het weg'', oppert Fred Zondervan van de onderhoudscommissie vanuit zijn vakantieadres in Spanje. Tijdens de laatste wieddag op zaterdag 27 mei 2017 moest hij vanwege zijn vakantie verstek laten gaan. Voor de zekerheid had de commissie wieders gevraagd om zich van tevoren per mail op te geven. Daar kwam geen enkele reactie op.

Toch was Cor van der Meer die zaterdagochtend present. Als vaste waarde op de wied- en klusdagen ging hij er van uit dat de organisatie op hem had gerekend. In een mailtje aan de commissie vertelde hij dat het toch wel anders dan anders was, zo alleen op de baan. ,,Ruim voor negen uur was ik vanmorgen aanwezig. Ik was de eerste en .... bleef de enige. Toch maar gaan wieden. Om tien uur was er geen koffie. Ik ben toen maar naar huis gegaan.´´

Reden voor de commissie om de iets meer dan tweehonderd leden op te roepen toch aan het wieden te gaan. Vele handen maken licht werk, luidt het credo. Ook wordt iemand gezocht die met de bosmaaier van Wil Witting het gras achter de banen 1 en 2 wil kortwieken. De strook onkruid en bramenstruiken langs de banen 2 en 3 zijn al verwoest. Een kraanmachinist, die met de aanleg van het kunstgrasveld bezig is, heeft zich van die taak gekweten. Op die plek komt straks een aarden windwal.

Foto: Noordoost.nl

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000