16040252_ballenstapel_1200x300.jpg

bankbiljetten 08010353Een protest van de Sneker tennisclub De Vliegende Bal heeft het dinsdagavondteam van Akkrum het kampioenschap in de vierde klasse van de voorjaarscompetitie gekost. Een invaller bij Akkrum was niet gerechtigd te spelen, omdat ze ook al in een team in een hogere klasse speelde. De club krijgt daarvoor een boete van 90 euro.

Het protest van de Sneker kwam twee weken na de gespeelde wedstrijd bij de KNLTB binnen en op het moment dat de Akkrumers het kampioenschap al hadden gevierd. Drie maanden later – op 14 september 2017 – kreeg verenigingscompetitieleider Willem Kraaij via de mail de beslissing van de coördinator van de voorjaarscompetitie.

Het gedupeerde team van de toen geblesseerde captain Merel Jagersma (met Nicoline Koers, Gezina Koning, Froukje Porte en de eveneens geblesseerde Jetske de Blaauw) baalt stevig. Ze hadden Fransiska Mast gevraagd om in te vallen. Onbekendheid met het competitiereglement was de oorzaak van het feit dat de spelers niet wisten dat zoiets niet mocht. De gewonnen partij, die Fransiska Mast speelde, is daarom verloren verklaard. Daardoor kreeg De Vliegende Bal alsnog de punten en sleepte zo de kampioenstitel in de wacht. Ook twee gewonnen partijen die Fransiska Mast tijdens een invalbeurt op 23 mei binnenhaalde, zijn doorgestreept.

Tennisvereniging Akkrum heeft wel eerder boetes van de KNLTB gekregen, onder andere voor soortgelijke situaties. De hoogste boete die Tennisvereniging Akkrum ooit kreeg – eentje van 220 euro – was voor het terugtrekken van een compleet team uit de voorjaarscompetitie. In zijn enthousiasme had een van de leden een team opgegeven, maar de spelers ervan konden uiteindelijk niet aantreden.
 
Geen beroep
,,De tennisvereniging kan tegen de boete beroep aantekenen, maar de kosten daarvoor (50 euro) en de kans op succes maken dat daar van wordt afgezien.''
 
Twijfel
Bij twijfel over de mogelijkheid tot het inschakelen van invallers kunnen competitieteams informatie bij Willem Kraaij krijgen (vcl@tvakkrum.nl).
 

Foto: Noordoost.nl

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000