16040251_Rackets_in_tas_1200x300.jpg

03121055 Ouderwetse kassaDe belangstelling voor de bardienstcursus voor competitiespelers van Tennisvereniging Akkrum was overweldigend. Hele teams gaven zich op, terwijl vanuit de organiserende kantinecommissie was ingeschat dat twee personen per team voldoende zou zijn.

Tijdens een drietal bijeenkomsten lieten de spelers zich uitgebreid voorlichten over de meest voorkomende zaken rond het runnen van de kantine. Sinds de afschaffing van de bardienst twee jaar geleden moeten competitieteams zelf hun bardienst vervullen. In de praktijk blijkt dat heel redelijk te werken, maar op sommige punten ging het toch mis.

De cursus was bedoeld om de punten op de i te zetten. Met name het schoonmaken van (terras-)tafels, de spoelbak van de bar en het keukenaanrecht kan beter. Ook allerlei andere zaken werden bij de kop gepakt. Aan de hand van een lijst gingen de cursisten bij de aandachtspunten langs.

De kantinecommissieleden Sandra Lettinga en Alex de Haan zijn blij met de enthousiaste deelname. Het bestuursbesluit om de bardienstcursus voor competitiespelers verplicht te stellen, kreeg van in elk geval één deelnemer een kritische opmerking. Reden van de verplichting was dat soortgelijke cursussen in het verleden wat minder favoriet waren dan nu het geval was. Aangezien alle teams twee en sommige teams alle spelers de cursus hebben gevolgd, worden alle teams voor de voorjaarscompetitie ingeschreven.

Lees ook:

- De lijst met aandachtspunten
- Deelnemende teams voorjaarscompetitie

 

Bij de foto:

Degene die de bestelling voor consumpties krijgt, noteert ze zelf ook op de consumptielijst. Bij het afrekenen gaat het regelmatig mis als iemand anders van het team dat doet.

Foto: Noordoost.nl

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000