header-tennesracket-jongeren.jpg

18010650 Tafels2 500De nieuwjaarsreceptie op de eerste zaterdag van 2018 was minder druk bezocht dan de voorgaande jaren. Met ruim dertig belangstellenden bleef het aantal flink onder de gebruikelijke 45 tot 55 bezoekers, die elkaar de beste wensen overbrachten. Onmiskenbaar voordeel was dat de aanwezigen onbeperkt konden eten. Het aantal hapjes - met onder andere een barbecue - was berekend op de bezoekersaantallen van vorige jaren.

 

In zijn nieuwjaarstoespraak vertelde voorzitter Herman Bierma dat het aantal leden vrij constant blijft. Met tweehonderd op 1 januari 2018 en de verwachting dat er in de loop van het jaar altijd nieuwe leden bijkomen, ,,hebben we ook in 2018 weer een solide basis voor de continuïteit van de club. Onze financiële positie is goed en daar zijn we blij mee’’.

Bierma herinnerde aan de inbraak in het clubgebouw in 2017. Inmiddels zijn al maatregelen genomen, maar ,,we gaan dit jaar aandacht besteden aan meer en betere preventieve maatregelen’’.

Zorgen windwal
Zorgen maakt de voorzitter zich over de nieuwe windkering, een grondwal waarop de afgelopen herfst twintig vrijwilligers in twee uur tijd 280 struiken plantten. ..Bij het zien van alle specifiacties van de verschillende soorten - krentenboom, hazelaar, lijsterbes, wegedoorn en hulst en liguster - sloeg de schrik me om het hart. Vier van de zes struiken verliezen hun blad in de herfst. En dan hebben we een windkering juist het hardst nodig. Bovendien houden twee soorten van zure grond en twee soorten van kalkrijke grond. Beiden staan op dezelfde grondwal en dan ben ik geneigd te zeggen: Oei!''

Bierma refereerde naar eerdere, kostbare malheur met de beplanting, die de vereniging toen op eigen kosten op gemeentegrond liet aanbrengen. ,,Dat is toen dus helemaal niks geworden. De beukenhaag is achtereenvolgens verzopen en verdroogd. En dat heeft ons duizenden euro’s gekost. Nu heeft de gemeente Heerenveen het voor ons beter aangepakt en op haar kosten de grondwal aangebracht en de beplanting geleverd, maar toch houd ik zorgen.''

Hapjes en snapjes
De organiserende kantinecommissie en andere vrijwilligers hadden het dit jaar meer dan goed voor elkaar. Na het traditionele glaasje met bubbels, dat door Claudine Koers werd gepresenteerd, kwamen de eerste hapjes op tafel. De gehaktballetjes met pindasaus van Wim en Rosa van Tricht werden als eerste gepresenteerd. Daarna de verschillende wraps, gezonde snacks en alle andere variëteiten van Sandra Lettinga, Claudine Koers en Agnes Kruiper. Een heuse barbecue vulde de avond letterlijk en figuurlijk flink: drumsticks en satéstokjes gingen er in als zoete koek. Trainer Wilfred Meulman en Alex de Haan bakten ze vrijwel allemaal. Voor de verwachte vijftig man zou er royaal genoeg zijn geweest; de aanwezige dertig bezoekers van de nieuwjaarsreceptie aten nu hun buikje meer dan rond.

Lees hier de hele nieuwjaarsrede

Meer foto's op deze link.

Foto's: Noordoost.nl

Voorzitter Herman Bierma tijdens zijn nieuwjaarsrede.

18010650 Voorzitter Herma Bierma 500

 

 

 

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000