17020858_Koukleumenopdebank.jpg

20180707Junior seniortoernooi2018 500Het junior-seniortoernooi van Tennisvereniging Akkrum op zaterdag 7 juli 2018 was weer een echt familie-uitje. Het jaarlijks terugkerend toernooi telde deze keer 17 teams. Alle drie banen waren daarom helemaal volgepland met wedstrijden.

Voor een aantal deelnemers werd het ook een echt familie-uitje. Van de families Van der Werf, Pen en Van Steijn deden vrijwel leden mee. Wouter van Steijn moest zelfs om en om met twee zoons spelen. Om het op het laatste moment ter plaatse opgegeven team van Froukje Porte ook mee te laten spelen, werd er een paar keer een dubbele dubbel gespeeld op 1 baan. Dit was in de poule rood goed te doen.

De teams, verdeeld in drie poules (rood, oranje en groen), begonnen enthousiast aan hun wedstrijden. De zon scheen uitbundig en het was behoorlijk warm op de baan. In poule rood waren Thorsten en Froukje Porte iedereen te sterk af. In Poule oranje deden Yago en Rafael Koers het ook uitstekend met alleen maar winstpartijen. In poule groen waren Emil en oma Tineke Smit ook voor iedereen te sterk, al was het soms maar net. Toch zijn er ook vele partijen nipt gewonnen of verloren of gelijk gespeeld, dus behoorlijk spannend. Hierbij waren het vooral de kinderen die fanatiek waren, om maar niet verliezen.

Tussendoor waren er lekkere hapje en drinken voor iedereen en was het een gezellig samen zijn. Met name dank aan Rixt Smit voor de toastjes en Hessel Stokman, die in de keuken alle gezonde hapjes klaar maakte.

Iedereen had zich uitstekend vermaakt en vond het leuk om samen met zoon of dochter te tennissen. Na afloop was er voor iedereen een ijsje en ging men moe maar voldaan weer huiswaarts.

Uitslag:

Poule rood
1: Thorsten en Froukje Porte
2: Yge en Arianne van der Werf
3: Anne en Simon van der Werf

Poule oranje
1: Yago en Rafael Koers
2: Nils en Marco van der Meer
3: Marcel en Ate van der Veen

Poule groen
1: Emil en Tineke Smit
2: Rein-Willem en Wouter van Steijn
3: Pieter en Douwe Bergsma

Foto: Herman Stokman

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000