header_corona_afstand_houden_300.jpg

190105 Fred Zondervan erelid 450Met een brok in de keel heeft Fred Zondervan (70) na 38 jaar afscheid van Tennisvereniging Akkrum genomen. Zijn fysieke gesteldheid laat al een jaar te wensen op punten te wensen over. Met algemene stemmen benoemde de speciale ledenvergadering voorafgaand aan de nieuwjaarsbijeenkomst van 2019 hem tot erelid.

Het herstel na de wekelijkse tennisavond met zijn donderdagploeg vergde een dag, soms twee dagen of langer herstel. ,,Dan komt er een moment van stoppen’’, aldus Zondervan, die samen met eega Bea naar de nieuwjaarsbijeenkomst was gekomen.

,,Fred is een van leden met de meeste dienstjaren’’, constateerde voorzitter Herman Bierma, ,,Hij deed het onderhoud van de banen, van het clubgebouw, van de baanverlichting en de boomwal. Kortom eigenlijk alles.’’

Tennisvereniging Akkrum krijgt nog een flink probleem om de scheidende duizendpoot te vervangen. Zondervan heeft van al zijn werkzaamheden voor de club een uitgebreid draaiboek gemaakt en inmiddels ook alweer uitgebreid. ,,Als we Fred willen vervangen – en dat zal wel moeten - dan kan dat alleen als we zijn werkzaamheden opsplitsen in kleinere onderdelen en daar mensen voor zoeken. Met een vaste ploeg van een man of 5, 6 moet dat wel lukken’’, verwacht de voorzitter.

De tennisvereniging heeft ook al vijf jaar lang een vacature in het bestuur en daarnaast diverse vacatures in de commissies. Daarvan is de jeugdcommissie het meest zorgwekkend, aldus Bierma. Anderzijds is de vacature voor de kantinecommissie, die over twee jaar door het vertrek van Sandra Lettinga ontstaat, alweer opgevuld. Gerrie Dijkstra volgt haar dan op.

Bierma: ,,Een heleboel leden doen regelmatig werk voor de club, daar zijn we heel blij, maar leden die structureel wat voor de club willen betekenen, zijn heel moeilijk te vinden. We somberen niet, het bestuur neemt aan aantal werkzaamheden van Fred over en voor de rest zullen we binnenkort een lijst publiceren met werkzaamheden die – op de voorwaarde dat er voldoende animo is - met betrekkelijk weinig inspanning en tijd door leden kunnen worden uitgevoerd.

Als erelid heeft Fred Zondervan alle rechten, die gewone leden ook hebben. Hij mag bijvoorbeeld vergaderingen bijwonen, die de gewone leden ook mogen bijwonen, en nieuwjaarsrecepties. Hij mag zijn leven lang op de banen in Akkrum blijven tennissen. Als erelid betaalt hij geen contributie.

Zondervan was een groot aantal jaren verenigingscompetitieleider. In die functie regelde hij alles rond de competities. Hij was aanvoerder van zijn donderdagavondteam, dat tot voor enkele jaren op de zaterdag tenniste. Hij was een van de trekkers bij de bouw van het nieuw clubgebouw en de banen. Het gezellige onderkomen is door de leden van de club zelf gebouwd. Zondervan was altijd op de bouwplaats te vinden. ,,Jij verzorgde het onderhoud van alles van de vereniging wat onderhouden moest worden.’’

Bij de foto's:

Boven: Fred Zondervan (m) hoort van voorzitter Herman Bierma dat hij tot erelid van Tennisvereniging is benoemd.

Onder: Punctueel als Fred Zondervan leverde hij op zaterdag 5 januari 2019 na 38 jaar zijn sleutels van Tennisvereniging Akkrum in. Elke sleutel was keurig voorzien van een label, waarop stond op welke slot hij past. Een sleutelhanger met minitennisballetje laat zien voor welke sportclub hij actief is.

190105 Fred Zondervan sleutelbos 450

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000