header-tennisballen.jpg

15112152 banen avond lichtmastTennisvereniging Akkrum doet onderzoek naar de veiligheid van lichtmasten rond haar tennisbanen. Aanleiding is het feit dat dezelfde soort lichtmasten van buurman Voetbalvereniging Akkrum zijn afgekeurd en moeten worden vernieuwd. Een van de zes masten rondom het voetbaltrainingsveld is tijdens een storm eerder dit jaar omgewaaid.

Onderzoek van de gemeente Heerenveen, die het voetbalcomplex in eigendom heeft, wijst uit dat de omgevallen mast op een lasnaad van binnenuit is doorgeroest. Bij een aantal andere lichtmasten is hetzelfde euvel ontdekt. De gemeente heeft daarop de tennisclub gewaarschuwd. ,,De masten hebben ongeveer dezelfde leeftijd en je wilt geen problemen hebben of risico’s lopen’’, aldus Piet Vaartjes van de gemeente Heerenveen. Hij informeerde voorzitter Herman Bierma van de Tennisvereniging Akkrum.

Als eigenaar van de velden en dus ook de masten gaat de gemeente de zes masten zo snel mogelijk vervangen. Wellicht dat er dan ook een keus voor led-verlichting wordt gemaakt, want ,,als gemeente willen we daarin toch wel een voorbeeldfunctie vervullen.’’

Tennisvereniging Akkrum bekijkt eerst of de eigen masten hetzelfde mankement vertonen. Mocht dat het geval zijn, dan ,,willen we zien of reparatie mogelijk is’’, vertelt voorzitter Herman Bierma. Het alternatief is dat er nieuwe masten komen. Ook de tennisvereniging onderzoekt of led-verlichting dan tot de mogelijkheden behoort. Wellicht dat binnen dat traject samenwerking met de gemeente wordt gezocht om de kosten voor vervanging zo laag mogelijk te houden.

190507 VoetbalAkkrum geknakte lichtmast 500

190507 VoetbalAkkrum geknakte lichtmast 2 500

Foto's: Noordoost.nl

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000