header-zonnepanelen.jpg

190822 keuring lichtmast TVAkkrum 2 450De lichtmasten van de derde baan van Tennisvereniging Akkrum moeten nog deze winter worden vervangen. Ernstige roestvorming aan de verjonging van beide masten is de reden om ze af te keuren. De andere vier masten kunnen nog minstens vijf jaar mee.

Het bestuur buigt zich momenteel over een oplossing. Twee offertes zijn aangevraagd, eentje voor het vervanging van beide masten en overzetten van de huidige armaturen en eentje voor vervanging van de afgekeurde masten en led-verlichting rondom alle banen. De ledenvergadering zal zich over de opties buigen.

De Rabo ClubSupport-actie van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland is alvast om een bijdrage gevraagd. Leden van de coöperatieve bank kunnen hun stem uitbrengen voor de tennisclub. Bankrekeninghouders kunnen lid worden op https://www.rabobank.nl/particulieren/leden en krijgen dan binnen drie dagen een stemkaart met code thuisgestuurd.

Pittige test

Het gespecialiseerde bureau Rei-Lux Benelux in Vught onderwierp de zes lichtmasten in augustus aan een pittige test. De gebruikte stabiliteitsmetingen zijn conform de specificaties van het Duitse moederbedrijf Rei-Lux, die de test ontwikkelde. De masten werden met een machine geleidelijk op anderhalf keer de windbelasting onder druk gezet.

Met een driedimensionale meetcamera zijn de bewegingen van de masten vastgelegd. Daartoe werd in de top van de masten en op een hoogte van 180 cm een laser bevestigd. Een band werd op maaiveldhoogte aangespannen om de fundatie van de mast tijdens de test niet over te belasten. De fundatie van alle lichtmasten zelf bleek honderd procent in orde.

De test werd uitgevoerd omdat dezelfde soort lichtmasten van buurman Voetbalvereniging Akkrum eerder dit jaar waren afgekeurd en allemaal moeten worden vernieuwd. Een van de zes masten rondom het voetbaltrainingsveld waaide tijdens een storm eerder dit jaar om. De gemeente, die eigeneresse is van het voetbalcomplex, liet de masten direct daarna keuren en waarschuwde vervolgens de tennisvereniging.

Foto's keuring: Herman Bierma

190822 keuring lichtmast TVAkkrum 450

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Noordoost.nl

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000