header-tennisballen.jpg

16122856 Kwiklampen voor tennisbaan 400De tennisbanen in Akkrum zijn op maandag 9 en dinsdag 10 maart gesloten vanwege het vervangen van de beide afgekeurde masten op baan 3. Medewerkers van Aerolux Verlichtingstechniek komen met speciale apparatuur. Toeschouwers kunnen alleen op afstand de werkzaamheden volgen. Tennissen op de beide andere banen kan die dagen niet.

 

De montage van de zestien meter hoge masten gebeurt door gespecialiseerd personeel. Daarbij wordt gebruik gemaakt van apparatuur, die speciaal voor dit werk is geconstrueerd. Elke mast krijgt een grondstuk van twee meter diep. Ze komen naast de betonnen fundering van de bestaande masten, die vlak boven de grond worden afgezaagd. Het is nog onbekend wat met de oude masten gebeurt. De oud-ijzerprijs was niet zodanig dat de club daar nog wat aan kan verdienen, ondervond voorzitter Herman Bierma na een rondgang langs oud-ijzerboeren.

De nieuwe stalen masten zijn volbad thermisch verzinkt. Ze zijn qua sterkte berekend op montage van twee schijnwerpers. Voor het klimmen in de mast – bijvoorbeeld om een lamp te vervangen – worden veiligheidslijnen en thermisch verzinkte klimsporten geleverd.

De installatie voldoet constructief en lichttechnisch aan de hoogste eisen, aldus Aerolux Verlichtingstechniek. Op de geleverde componenten van de installatie wordt een garantie van twee jaar verleend, op de led-armaturen en masten vijf jaar.

Foto: Noordoost.nl

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000