16040252_ballenstapel_1200x300.jpg

Wintertennis maandagochtend- UPDATE zaterdagavond 21.46 uur: wel spelen, zelf inschatting maken, gelieve niet na te zitten -

Uitgebreide maatregelen vanwege het coronavirus treffen de activiteiten van Tennisvereniging Akkrum volop. Alle  wedstrijden van interne competities – op de zondag en woensdag – mogen de deelnemers op eigen risico en inschatting spelen.De eerste speeldagen voor de competitie van de jeugd (rood en oranje op 22 en 29 maart) vervallen.

 

De nazit in de kantine van het clubhuis aan de UT-wei in Akkrum wordt sterk ontraden. Dat geldt niet alleen voor de trainingsavonden, maar ook voor de zeer druk bezochte maandagochtend voor zestigplussers, een kwetsbare groep als het om de vatbaarheid van het coronavirus gaat.

De maatregelen voor alle tennisevenementen in Akkrum, waaronder competitiewedstrijden en toernooien, geldt voorlopig tot 31 maart 2020. Daarmee volgt de club de richtlijnen van de landelijke bond KNLTB. Vergaderingen van besturen en commissies worden afgelast en uitgesteld. De algemene ledenvergadering wordt op een later tijdstip gehouden en de open dag op zaterdag 28 maart vervalt. De prijsuitreiking van de Wintercompetitie op zondag 22 maart 2020 van Anne Sijbesma komt ook later op de agenda.

,,Natuurlijk is het jammer dat we niet kunnen tennissen zoals we met elkaar zouden willen. Maar met deze maatregelen helpen we mee om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.’’, aldus voorzitter Herman Bierma, die de stappen vrijdag en zaterdag met het bestuur en de commissies heeft besproken. Dat gebeurde via de mail en telefoon. ,,Juist ook vanwege het besmettingsgevaar wilden we niet bij elkaar komen.``

Wat betekent het corona-virus voor onze vereniging tot 1 april 2020?

Wat gaat niet door:
• De eerste speeldag voor de rode en oranjecompetitie op zondag 29 maart vervalt.
• Interne competities worden niet afgelast, maar spelers wordt gevraagd naar eigen inzicht de wedstrijden te spelen.
• Vergaderingen en bijeenkomsten van bestuur en commissies worden afgelast. De Algemene Ledenvergadering wordt uitgesteld tot nadere datum.
• De open dag op zaterdag 28 maart vervalt.
• Het nazitten van de maandagochtend 60-plus tennissers (kwetsbare groep) in de kantine wordt voorlopig ontraden.
• De prijsuitreiking van de zondagochtendcompetitie op 22 maart wordt uitgesteld.

Wat gaat nog wel door:
• De trainingen gaan gewoon door (niet meer dan 4 per baan plus de trainer). Per 2 banen dus maximaal 8 lessers. Beperk zoveel mogelijk het nazitten.
• Het vrij tennissen kan ook gewoon doorgaan, maximaal 4 tennissers per baan.

Daarbij moeten de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen: regelmatig handen wassen, geen handen schudden, hoesten of niezen in je elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en alleen eigen waterfles of bidon gebruiken.

 

Foto boven: De nazit van onder andere de zestigplussers op de maandagochtend wordt ontraden.

Foto onder: De open dag op 28 maart 2020 gaat ook niet door.

De open dag 2015 van Tennisvereniging Akkrum kende kou en veel regen. Onder leiding van trainer WIlfred Meulman maakten ze kennis met de balsport, waarmee ze konden kennismaken. Ze spelen met kleine jeugdrackets en ook speciale, zachte ballen. De ledenwerfactie van 2015 zorgde in elk geval dat het ledental van de tennisvereniging in Akkrum op hetzelfde peil van de afgelopen jaren blijft, zo'n 220, en waarschijnlijk nog iets stijgt. Daarmee wijkt Akkrum af van de landelijke tendens van dalende ledenaantallen bij tennisvereniging. De vereniging met ''het gezelligste clubgebouw van Friesland'' organiseert het hele jaar door tal van activiteiten voor alle doelgroepen. Jeugdleden doen mee aan competities en toernooien, terwijl de 55-plus-maandagochtend en zomerse gezelligheidstoernooien voor senioren razend populair zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's Noordoost.nl

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000