header-toss.jpg

Het bestuur van Tennisvereniging Akkrum heeft voor haar leden alle maatregelen vanwege de coronacrisis nog eens op een rijtje gezet. Daarin wordt onder andere verteld over de sluiting van de tennisbanen tot 28 april, het niet doorgaan van de lessen tot die datum, het uitstel van de algemene ledenvergadering en de mogelijkheden voor het - individueel - uitvoeren van klussen op het Akkrumer tenniscomplex.

 

 

 

 

Akkrum, maandag 6 april 2020

 

Beste leden,

De impact van het coronavirus op onze samenleving is ongekend. Het feit dat we al een lange periode niet kunnen tennissen valt daarbij in het niet. Maar leuk is het niet. De temperatuur loopt op en wat zou het niet lekker zijn om even een balletje te slaan, competitie te spelen of deelnemen aan een toernooi. Jammer, maar het is even niet anders.

Omdat misschien niet iedereen helder voor ogen heeft wat de betekenis is van de maatregelen die de regering heeft genomen voor tennisclubs, zet het bestuur dit nog even op een rijtje.

1. De banen zijn dicht tot en met 28 april.
Tot 28 april kan er niet worden getennist. Op geen enkele manier. Wij conformeren ons daarbij aan de richtlijnen van de KNLTB. Op 21 april gaat het kabinet een besluit nemen over het vervolg. Pas dan komt meer duidelijkheid of de maatregelen langer duren, of aangepast worden. Dan wordt ook duidelijk of de competitie alsnog wordt gespeeld en zo ja in welke vorm ( langer doorlopen, in ingekorte vorm, knippen in twee gedeelten of uitstel naar bijvoorbeeld het najaar). De KNLTB zal dat zo snel mogelijk na 21 april laten weten.

2. De tennislessen gaan tot 28 april niet door.
Onze trainer Wilfred Meulman staat te popelen om daarna weer les te gaan geven en heeft al inventieve compensaties voor lessers bedacht. Voor het bestuur is het te vroeg om daar nu op te kunnen anticiperen. Niemand weet nu wat er over 3 weken wordt besloten. Op het moment dat het weer verantwoord is om te gaan tennissen en lessen, zullen we onze lewden en lessers hierover informeren. Lesgelden worden voorlopig niet geïnd, de normale contributie gaat wel door.

3. De Algemene Ledenvergadering wordt uitgesteld.
Vergaderingen en bijeenkomsten mogen door de coronamaatregelen niet worden gehouden. Het bestuur heeft daarom besloten de Algemene Ledenvergadering uit te stellen naar een nader te bepalen datum. De financiële verantwoording van het afgelopen jaar en de conceptbegroting van dit jaar zullen wij met toelichting aan onze leden kenbaar maken. Op die manier wordt zoveel mogelijk transparant hoe het bestuur is omgegaan met de geldmiddelen van de vereniging.

4. Klussen aan de baan.
Regulier onderhoud aan de banen gaat volgens het veegschema van de veegploeg gewoon door. De baanvegers zijn in hun eentje aan het werk en kunnen dan ook geen risico lopen voor zichzelf of risico opleveren voor anderen. Een paar leden van het bestuur hebben (ieder apart op een baan!) extra infill op onze banen aangebracht, zodat de banen er prima bijliggen. Een klussendag kan op dit moment niet worden georganiseerd. Mochten de bijzondere maatregelen langer duren dan 28 april, zullen wij in overleg met de gemeente gaan om te zien wat nog wel mogelijk is.
Soms willen leden wat doen. Dat kan, bijvoorbeeld onkruid wieden of de banken schoonmaken. Maar wel met ten hoogste 2 personen tegelijk op het park, die zich strikt houden aan de richtlijnen van het RIVM, dus altijd tenminste 1,5 m afstand van elkaar houden. Meld je dan van tevoren even aan bij een bestuurslid, zodat we de controle houden.

Voor vragen kun je altijd even mailen (secretaris@tvakkrum.nl of voorzitter@tvakkrum.nl) of bellen naar het bestuur (voorzitter Herman Bierma 0610-754013)

Iedereen goede paasdagen toegewenst. Pas op jouw gezondheid en die van anderen.

Het bestuur

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000