header-tennisballen.jpg

20040750 Tennis Leppedijk corona 450De jeugdleden van Tennisvereniging Akkrum gaan vanaf vrijdag 1 mei 2020 weer lessen. Na bijna zeven weken rust op de banen vanwege beperkingen als gevolg van de coronapandemie kan trainer Wilfred Meulman weer los. Eerst met lessen, wedstrijden mogen nog niet worden gespeeld. De voorjaarscompetitie is om die reden naar de herfst verschoven.

De reguliere lessen starten vanaf maandag 4 mei. Daarnaast is een serie van inhaallessen gepland, die vrijdag 1 mei starten. De lessers hebben vanaf de eigenlijke start van de zomerlessen drie weken niet kunnen trainen. De inhaallessen zijn op vrijdag 1 mei, zaterdag 9 mei en zaterdag 16 mei. Voor diegenen die normaal tweemaal per week trainen, worden nog andere inhaaldata gepland.

Vijf minuten wisseltijd
Tussen alle lessen zitten steeds vijf minuten, zodat de kinderen van de verschillende groepen elkaar zo weinig mogelijk tegenkomen en de kans op onderlinge besmetting wordt voorkomen. Daarom verschillen de lestijden iets van de tijden van de winterlessen.

Geen highfives!
In een brief wordt de lessers en hun ouders gevraagd zich aan een reeks coronamaatregelen te treffen. Een opvallende regel is dat lessers thuis naar het toilet gaan voordat ze naar de club vertrekken. Reden is dat het clubgebouw zo weinig mogelijk wordt gebruikt. Ook moeten lessers thuis en na afloop van de lessen hun handen minimaal 20 seconden met water en zeep wassen. Ook opvallend is dat ze in tennistenue naar de tennisvereniging gaan. Verder gelden alle regels van het RIVM, zoals het vermijden van het aanraken van hun gezicht, geen handen schudden of hoghfive geven. ,,Ga direct na het tennissen naar huis’’, is er ook eentje.

Liever geen les?
Juniorleden die liever nog geen lessen willen volgen, kunnen dat voor 1 mei 2020 per mail aan lescoördinator Paul Muskens p.muskens@hotmail.com doorgeven.

Lees ook:

Tennissen onder 18? Dit zijn de coronaregels

Jeugd mag onder voorwaarden weer vrij tennissen

220429 Bordje hek met maatregelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto boven: Noordoost.nl

Foto onder: Paul Muskens

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000