header-tennisballen.jpg
20050254 TennisAkkrum Kleedkamerdeur afgeslotenIn een brief aan de leden geeft het bestuur van Tennisvereniging Akkrum een update over de coronamaatregelen en de gevolgen voor Tennisvereniging Akkrum
 
Beste leden,
 
Op 21 april heeft het kabinet een besluit genomen om voor jongeren t/m 18 jaar de corona maatregelen te verzachten, waarbij onder voorwaarden weer gesport mag worden. Hieronder wordt weergegeven wat de gevolgen van dit besluit zijn voor Tennisvereniging Akkrum.

Samen met de KNLTB hebben we er alle vertrouwen in dat we dit goed kunnen organiseren en de veiligheid kunnen waarborgen, zodat de gezondheid voorop blijft staan. Bij de uitvoering gebruiken we de richtlijnen en het stappenplan van de KNLTB en het protocol Verantwoord Sporten van het NOC-NSF. 

Corona-verantwoordelijke
We hebben een corona-verantwoordelijke aangesteld, dit is Paul Muskens (06-21513767) Bij vragen kun je met hem contact opnemen.
 
Tennisbanen en clubhuis
Voor iedereen geldt: Blijf thuis als je zelf of iemand uit jouw huishouden een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 37,5 C°), verlies van reuk/smaak. Het clubhuis is alleen open voor gebruik van het toilet (in noodgevallen) en voor toegang tot het digitale afhangbord. De kantine, kleedkamers en het terras zijn gesloten.
 
Vrij tennissen voor de jeugd
Vanaf 29 april zijn onze tennis banen - onder voorwaarden - weer open voor jeugd t/m 18 jaar.
Deze voorwaarden zijn:
 • Het is verplicht vooraf digitaal een baan reservering maken middels de KNLTB clubapp.

 • Het tennissen van alle jeugd moet altijd onder toezicht plaatsvinden van een leraar of toezichthouder. Heb je geen toezichthouder, neem dan min. 1 dag voor de reservering contact op met de corona verantwoordelijke voor Informatie over beschikbare toezichthouders (vrijwilligers).

 • Jeugdleden tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding buiten tennissen en hoeven geen 1,5 meter afstand te houden; maximaal 6 kinderen per baan. Begeleiding mag ook 1 ouder zijn.

 • Jeugdleden van 13 tot en met 18 jaar kunnen onder begeleiding buiten tennissen en indien zij 1,5 meter afstand houden; maximaal 4 jongeren per tennisbaan. Begeleiding mag ook 1 ouder zijn.

 • Vermenging van de leeftijdsgroepen kinderen tot en met 12 jaar en jeugd van 13 tot en met 18 jaar is op geen enkel moment toegestaan.

 • Het is wel toegestaan dat een ouder (in hetzelfde huis wonend) dat ook lid is van TV Akkrum samen met zijn/haar kind tennist.

 • Neem je eigen ballen mee om te tennissen en markeer deze.

 • Neem je eigen materiaal mee zoals een bidon met water en een handdoek.

 • Zorg dat kinderen voor het sporten thuis naar het toilet gaan. Alleen in uiterste nood kan het toilet op de vereniging worden gebruikt. Spreek hiervoor de leraar of toezichthouder aan.

 • Ga tijdens het tennissen niet dichtbij elkaar zitten (bankje of stoelen).

 • Geef geen high fives.

 • Wissel van baanhelft met de klok mee.

 • Maak geen gebruik van de scoreborden op de baan.

 • Ga direct na het tennissen weer naar huis

 
Toezichthouders gezocht voor het vrij tennissen van jeugd t/m 18 jaar. Wil je een keertje toezicht houden, neem dan contact op met de corona-verantwoordelijke Paul Muskens, tel. 06-21513767
 
Tennislessen
De jeugdlessen t/m 18 jaar gaan per 1 mei weer van start. De jeugdlessers ontvangen hier een aparte mail over. De seniorenlessen gaan tot nader bericht nog niet door.
 
Voorjaarsompetitie 2020
De voorjaarscompetitie is verplaatst naar het najaar. Teamcaptains, overleg met je team of je in het najaar ook kunt en wilt spelen. Zo niet, laat het dan per mail vcl@tvakkrum.nl weten aan de competitieleiders
 
Tot slot, pas op jouw gezondheid en die van anderen.
 
Het bestuur van Tennisvereniging Akkrum
 
 
Een tafel vol met rubber handschoenen, schoonmaakdoekjes en ontsmettingsmiddel.

 20050250 Tafel met doekjes en zo

20050251 TennisAkkrum Kleedkamerdeur afgesloten

Foto's: Noordoost.nl

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000