header_corona_afstand_houden_300.jpg

20050950 Gebodsbord anderhalve meter 450Tennisvereniging Akkrum doet de kantine en het terras per 1 juli 2020 weer open. Vanwege de coronacrisis is het clubgebouw zo’n 3,5 maand gesloten geweest. Daarmee conformeerde de vereniging zich aan de regels van het RIVM om verspreiding van het virus te voorkomen. Eerder al waren de tennisbanen zelf en ook de toiletgroep geopend.

 

Bezoekers van de kantine moeten zich aan de geldende adviezen van het RIVM houden. Belangrijkste daarvan is dat iedereen anderhalve meter afstand tot elkaar moet houden. In de relatief kleine kantine is daarom eenrichtingsverkeer ingesteld. Als de bar open is, dan mogen bezoekers via de hoofdgang naar binnen en – ook als ze naar het toilet moeten – via de terrasdeuren weer naar buiten.

De kantinecommissie heeft de tafels en stoelen – ook op het terras – zodanig opgesteld dat iedereen royaal kan zitten. Heel concreet betekent dat alle tafels in de kantine tegen elkaar zijn gezet en daar maximaal zo’n acht mensen kunnen zitten. Aan de twee halve barretjes tegen de muur is plek voor nog eens vier mensen, terwijl de beide zitbanken en losse stoelen ook nog een zitplek aan een beperkt aantal tennissers biedt. Aan de bar is geen plek als bezoekers rondom de grote tafel zitten: de afstand is te klein. De bar is verboden gebied om te zitten: daar kan alleen een bestelling worden opgegeven. Als er relatief veel mensen zijn, dan kan ook de ventilator in de nok van de kantine worden ingeschakeld om te ventileren.

,,Met de maatregelen is het aantal zitplekken flink kleiner dan voorheen. We moeten het er voorlopig mee doen’’, aldus de kantinecommissie. Bewust is gekozen om geen looproutes op de grond af te plakken. Dat werkt in de praktijk niet, verwacht de commissie. Wel zijn er bij de toegangsdeuren eenrichtingsverkeersbordjes met waarschuwing opgehangen om te voorkomen dat iedereen tegen elkaar opbotst.

Gezond verstand
Net als premier Rutte doet het bestuur van de tennisvereniging “een beroep op ieders gezond verstand. Als we er met elkaar voor zorgen dat we ons aan de regels houden, dan moeten we een heel eind komen. Goed handen wassen of ontsmetten als je de baan op stapt. Hetzelfde ritueel als de tennispartij of training er op zit. En bovenal anderhalve meter afstand houden.’’ De regels van het RIVM zijn in het clubgebouw opgehangen en voor iedereen leesbaar. In het halletje staan ontsmettingsmiddelen en reinigingsdoekjes. ,,We zullen het de komende tijd met elkaar moeten doen.”

Foto's Noordoost.nl

De bordjes in de kantine geven eenrichtingsverkeer aan. Als de kantine geopend is,
dan kunnen bezoekers via het halletjes naar binnen en via de terrasdeuren weer naar buiten.

Een vernield verkeersbord is stille getuige van de oudejaarsviering in Akkrum. Met behulp van verschillende stukken illegaal vuurwerk zijn de borden compleet opgeblazen. Waarschijnlijk zijn zware vlinderbommen gebruikt. Het verkeersbord staat pal naast het politiebureau, dat overigens alleen gedurende door-de-weekse dagen is geopend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een vernield verkeersbord is stille getuige van de oudejaarsviering in Akkrum. Met behulp van verschillende stukken illegaal vuurwerk zijn de borden compleet opgeblazen. Waarschijnlijk zijn zware vlinderbommen gebruikt. Het verkeersbord staat pal naast het politiebureau, dat overigens alleen gedurende door-de-weekse dagen is geopend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000