15112152_nacht_1200x300.jpg

2020 Clubkamp groen 450Gezellig jeugdclubkampioenschap in Akkrum

Op zondag 30 augustus zijn de clubkampioenschappen voor de jeugd gehouden. In het corona-tijdperk was dit pas het eerste toernooi van dit jaar. Je kon zien dat de jeugd er ook weer aan toe was. In totaal deden er achttien jeugdleden mee. Pieter Bergsma en Hessel Stokman wonnen in hun klasse de wisselbeker voor de derde achtereenvolgende keer en mogen hem daarom houden.

Foto: De Groene poule met van links naar rechts Gerben Hannema, Pieter Bergsma (kampioen), Joep van Rooy, Ane-Egbert de Jong, Joep Wolff

Onder het genot van een heerlijk zonnetje, maar niet te warm of te veel wind, zijn de wedstrijden gespeeld. In de middag zijn eerst alle wedstrijden gespeeld in de poule oranje en daarna poule groen en geel. Er zijn alleen maar enkels gespeeld, om zo de strijd zo eerlijk mogelijk te maken.

De vele meegekomen ouders, grootouders en broertjes en zusjes hebben genoten van de wedstrijden, het heerlijke weer en ook de door ouders gebakken cakes, appelflappen en meegenomen hapjes vonden gretig aftrek. Ouders hiervoor nog hartelijk dank.

In de oranje poule met 8 deelnemers was het zeer spannend. Iedereen heeft tegen elkaar gespeeld. Dion Xiang en Thijs Bloothoofd gingen gelijk op, maar Aimee Koers en Jan Jouke Schootstra zaten hen dicht op de hielen. Zo verloor Harm Wiersma net van Aimee Koers en Dion Xiang van Jan Jouke Schootstra. In de onderlinge wedstrijd won Harm echter overtuigend van Dion (12-4), zodat Harm met de beker naar huis ging. Zijn zusje was vandaag ook jarig, dubbel feest dus.

In de groene competitie was het iets minder spannend, alhoewel? Gerben Hannema verloor in het begin verrassend van de zeer goed spelende Joep Wolff. Pieter Bergsma wist zijn wedstrijden wel makkelijk te winnen. Zo begon hij met voorsprong aan de laatste wedstrijd tegen Gerben. Door hierin 3-3 gelijk te spelen ging Pieter met de beker naar huis, maar als Gerben had gewonnen had hij de beker naar huis mogen nemen.

De gele poule had vijf deelnemers en een aantal kennen elkaar al jaren. Verrassend hierin was dat Jochem Witting - een van de betere spelers - een offday had. Hierdoor kon Hessel Stokman in de laatste ‘finale’-partij tegen hem vrijuit spelen. Hessel won en ging ongeslagen met de beker naar huis. De strijd om de tweede plaats was wel spannend. Met een gelijk aantal punten als Emil en Rutger maar een beter game saldo werd Mats Goerres tweede.

Clubkampioenschap jeugd 2020 uitslagen:
Oranje:1ste Harm Wiersma,  2de Dion Xiang, 3de Jan Jouke Schootstra

Groen: 1ste Pieter Bergsma, 2de Gerben Hannema

Geel:   1ste Hessel Stokman, 2de Mats Goerres

 

(Foto's Herman Stokman)

---

Kampioen Hessel Stokman (met beker) en de andere deelnemers in groep Geel
met van links naar rechts Mats Goerres, Rutger Timmerman, Hessel Stokman, Jochem Witting en Emil Oosterdijk

2020 Clubkamp. Geel 450

 

De deelnemers in groep oranje met van links naar rechts; Björn Jongbloed, Cas Renema, Dion Xiang, Thijs Bloothoofd, Sven Bootsma, Jan Jouke Schootstra, Aimee Koers

2020 Clubkamp oranje 450

 

Ane-Egbert de Jong slaat een mooie forehand.

2020 Clubkamp jeugd Ane Egbert de Jong 450

 

Toptennisser Jochem Witting had een off-day en viel buiten de prijzen.

2020 Clubkamp Jochem Witting 450

 

Thijs Bloothoofd in actie.

2020 Clubkamp Thijs Bloothoofd 450

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000