header-tennisballen.jpg

200509 Inhaal lessen corona ontsmetten 450Minister-president Rutte verslikte zich er al in, maar tennissers mogen tijdens de nieuwe lockdown gewoon blijven dubbelen. ,,Maximaal met vier man, dat betekent enkelen maar niet dubbelen’’, liet ie tijdens de persconferentie van dinsdag 13 oktober 2020 weten. De KNLTB informeerde de volgende dag voor de zekerheid en kwam het het correcte advies: de jeugd mag volop aan de bak, senioren mogen dubbelen, tijdens de training maximaal vier op een baan, de interne competities en de KNLTB Competitie 2020 stoppen per direct.

De maatregelen zijn de volgende woensdagavond om 22.00 uur ingegaan en gelden vier weken lang. Over twee weken wordt de balans opgemaakt en komt er een vervolg op de maatregelen van deze week.

• De KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren.
• Open toernooien en Junioren Tour-toernooien kunnen niet doorgaan.
• Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, zowel buiten op de eigen vereniging of binnen in een hal.
• De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
• Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
• Publiek is niet toegestaan.

Dubbelen
Voor tennissen gelden dezelfde richtlijnen als die voor andere sporten, namelijk dat volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand. ,,Binnen dat kader kan er veilig gedubbeld worden, want tennis is geen contactsport’’, aldus de KNLTB, ,,Dubbelen kan met enige aanpassingen goed op 1.5 meter afstand en daarmee voldoen we aan de richtlijn voor het sporten van volwassenen. Voor dubbelen geldt dus, geen fysiek contact, houd altijd minimaal 1.5 meter afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.’’

Trainingen
De trainingen voor de jeugd kunnen tijdens de periode met nieuwe coronamaatregelen gewoon doorgaan. Senioren mogen tijdens de lessen met maximaal vier personen per baan spelen. De groepjes van vier moeten tijdens de hele les dezelfde samenstelling houden, dus onderling niet wisselen. Ook moeten de lessers zoveel mogelijk 1,5 meter afstand houden. Datzelfde geldt voor de trainer ten opzichte van de lessers.

Clubgebouw
De sportkantine blijft nog dicht. Ook douches en kleedkamers zijn gesloten. De toiletten zijn alleen open voor noodgevallen, dus: voordat je naar de baan komt thuis naar de wc! Publiek is niet welkom.

Een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden omtrent verenigingen, spelers, leraren, competities en toernooien en ander activiteiten vind je hier.

https://corona.knltb.nl/knltb-corona-toolbox/verenigingen/veelgestelde-vragen/

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000