15112152_nacht_1200x300.jpg

TVA Corona eenrichtingsverkeerDe najaarscompetitie is alweer in zijn derde week. Vanwege de coronacrisis is een aantal regels anders dan de competitiespelers gewend waren. Voor alle avond competities geldt: er wordt op tijd gespeeld, te weten 1 uur inclusief inspeeltijd.

Voor de thuiswedstrijden gelden verschillende verplichte Corona-richtlijnen. Bij aankomst de aanvoerder van het gastteam de corona-gezondheidscheck doen. De lijst met vragen hangt in de hal van het clubgebouw. Bezoekers die niet competitie spelen, moeten zich laten registreren.Het registratieformulier hiervoor hangt aan het prikbord in de hal. Nadien formulier graag neerleggen bij de kassa.

Elk gastteam krijgt een vaste tafel. Het gebruik van de kleedkamers is toegestaan, maar er mogen maximaal twee personen tegelijk in een kleedkamer. Het advies voor de thuisteams is om zich vooraf thuis om te kleden en nadien thuis te douchen. 

In de kantine mogen maximaal tien personen aanwezig zijn.Maak indien mogelijk gebruik van het terras. Als twee thuisteams op dezelfde avond spelen, overleg dan welke team wanneer de nazit heeft of skip er eentje.

Verleng de aanvangstijd tussen de twee thuisteams zo mogelijk. Hierdoor heb je minimaal contact tussen teams, kortere wachttijden en is nazit binnen mogelijk.

Wijs de aanvoerders op de éénrichtingsverkeersmaatregel, zie de aangeplakte pijlen.

Invoeren standen 

Vooraf invoeren digitale teamopstelling en uitslagen. Net als voorheen bepalen teams zelf, op basis van afnemende speelsterkte, de opstelling aan het begin van een speeldag. Aanvoerders (of gerechtigde team-leden) vullen vlak voor de wedstrijd de digitale teamopstelling in op https://mijnknltb.toernooi.nl/

Info van KNLTB zie https://www.tennis.nl/nieuws/2020/08/nieuw-tijdens-de-competitie-digitale-teamopstelling/ De optie 'Geen speler beschikbaar' is bedoeld voor walk-overs of wanneer teams niet voltallig komen opdagen. Zodra beide aanvoerders de teamopstelling definitief hebben bevestigd, worden de namen van de spelers overgenomen in het uitslagenformulier en zichtbaar voor iedereen. Na de wedstrijd kan de uitslag definitief ingevuld worden, of bij het staken van de wedstrijd de stand op dat moment.

Verkort en compact spelen

Tijdens de KNLTB-competitie 2020 (m.u.v. 8&9 Tennis en alle avondcompetities) geldt voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD) Verkort Spelen. Dat betekent dat er een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Voor 8&9 Tennis geldt compact spelen, zie https://www.tennis.nl/alles-over-tennis/regelgeving-fair-play/verkort-compact-spelen/

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000