header_corona_afstand_houden_300.jpg

211114 TVA Junioren 1 kampioenMet overtuigende cijfers is het eerste juniorenteam van Tennisvereniging Akkrum kampioen geworden in tweede klasse (junioren 11/14 jaar) van de KNLTB Competitie 2021. De ploeg verloor niet meer dan vier potjes en sprokkelde in totaal maar liefst 38 punten bij elkaar, twaalf meer dan de uiteindelijke nummer twee. De slotpartij won Akkrum tegen de nummer 2 met 4-2.

Volgend seizoen speelt het team in de categorie 14 tot en met 17 jaar. Roan Boersma, Wester Kamminga, Joep van Rooy, Pieter Bergsma en Gerben Hannema Op de foto van links naar rechts) speelt al heel lang met elkaar. Ze zijn in rood zijn gestart en als tennisvrienden steeds bij elkaar gebleven. Het kampioenschap vieren ze binnenkort met een gezamenlijke maaltijd in een wokrestaurant.

Rondje jeugd
Bij kinderen in rood speelde een team van Tennisvereniging Akkrum dit jaar voor het eerst. En ze vonden het super leuk! Samen op pad naar een uitwedstrijd was zo gezellig en bij een thuiswedstrijd kwamen papa’s, mama’s en andere bekenden kijken. Ze deden het goed en werden zelfs een paar keer dagwinnaar. Niet dat dat het belangrijkste is, maar het is toch leuk.

De kinderen van oranje waren ook goed bezig. Zes fanatieke meiden én 1 jongen tennisten al weer veel beter dan vorig jaar. Ze leren snel, mooi om te zien. Ook zij waren een paar keer dagwinnaar.

De jongens van groen maakten bijna allemaal hun debuut. Ze speelden voor het eerst op een groot veld. Het leek alsof ze dat al heel lang doen, want ze slaan steeds harder en beter. Ze werden knap tweede!

Junioren 2 is qua leeftijd een mengelmoes van verschillende leeftijden en ervaring. Ze waren per ongeluk een klasse hoger ingedeeld, maar ze hebben mooi wat punten bij elkaar gesprokkeld. Ze hadden het soms lastig, maar soms mooie mooie partijen gespeeld.

Foto: Jetske de Blaauw

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000