header-tennesracket-jongeren.jpg

220330 TVA Plannen padelbanen oefenmuur schuur 1000De plannen voor twee padelbanen, een schuur ter vervanging van de blauwe container en een nieuwe oefenmuur worden tijdens de algemene ledenvergadering van Tennisvereniging Akkrum toegelicht. De actuele stand van zaken komt woensdag 30 maart 2022 uitgebreid aan de orde. Het bestuur laat met behulp van driedimensionale tekeningen de nieuwste ontwikkelingen zien.

Secretaris Niels van der Veen heeft een serie 3d-tekeningen gemaakt waarop te zien is op welke plek de padelbanen, de oefenmuur en de nieuwe schuur precies komen. Daarmee kunnen de aanwezigen zich een idee vormen hoe het park er op termijn uit komt te zien. De container voor opslag van gereedschap en het trekkertje verdwijnt. Op die plek is de nieuwe oefenmuur gesitueerd.

Schuur met overkapping
De nieuwe schuur komt aan de andere kant van het clubgebouw, op de plek met bossages en een deel van de huidige fietsenstalling van Voetbalvereniging Akkrum, op de kopse kant van baan drie. Over de vorm en indeling van de schuur wordt nog nagedacht. ,,Het mooiste is als we er een overkapping met terras bij krijgen, waar vandaan we de wedstrijden op baan drie kunnen volgen’’, vertelt voorzitter Rikus Rudolphi.

Oefenmuur
De jeugdcommissie is druk bezig met de plannen voor de oefenmuur. Het plan is om de jeugdleden zelf de betonnen wand te laten beschilderen.

Toegangsweg recreatiepark
De nieuwe padelbanen passen precies tussen de tennisbanen en de nieuwe toegangsweg naar de nog te bouwen negentig recreatiewoningen van Tusken de Marren, die achter de jachthaven langs de Meinesleat worden gebouwd. De bestaande grindweg naar de weilanden naast de voetbalvelden wordt daartoe aangepast.

Veiligheid
Vanwege de veiligheid voor sporters wordt ook gedacht aan een toegangsweg naar het recreatiepark vanaf de Polsleatwei. Vertegenwoordigers van Tusken de Marren, de voetbalvereniging en tennisvereniging hebben daar de komende weken overleg over. Als de nieuwe weg langs de padelbanen komt, dan wordt rondom sportpark De Meine een hek aangelegd.

Lees ook:

Tennisvereniging Akkrum heeft plan voor twee padelbanen

Illustraties: NIels van der Veen

220330 TVA Plan Tennismuur 1000

 

 

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000