header-tennesracket-jongeren.jpg

Een pot tennis, een glas wijn, een vaartocht per sloop en driegerechtendiner in een Heerenveens restaurant. Met een zomerse temperatuur van 26 graden had een groep leden van Tennisvereniging Akkrum de dag van zijn leven. Het evenement werd georganiseerd oor trainer Wilfred Meulman, restaurant Het Gerecht en Laura’s Wijnschuur uit Heerenveen

Op het zonovergoten tennispark in Akkrum organiseerde trainer Wilfred Meulman een gezellig en soms ook nog spannend toernooi met een enkel-en dubbelspel tussen 13.00 uur en 16.00 uur gespeeld. Het weer zat mee, want het was 26 graden met een heerlijk briesje. De leden werden ontvangen met koffie en gebak. Na afloop had Wilfred nog een aantal prijzen voor de uiteindelijke winnaars Oscar Bohlander en Froukje Porte.

Na een welverdiende douche lag er een sloep klaar, die uitbater Geert Bosman van 't Gerecht al eerder naar de jachthaven Tusken de Marren in Akkrum had gevaren. Daar konden de tennissers zo van de baan in de boot stappen. Laura van den Akker van De Wijnschuur zorgde voor een hartelijk ontvangst. Tijdens de vaartocht naar Heerenveen gaf uitleg over zes verschillende wijnen. Van den Akker is al een aantal jaren vinoloog en haar enthousiasme en beleving was duidelijk merkbaar. Het proeven van de wijnen werd gecombineerd met verschillende hapjes zoals zalm, oesters en stokbrood.

Tegen zevenen kwam het gezelschap met de sloep in hartje Heerenveen aan, waar ze op het terras werden ontvangen en konden genieten van een heerlijk driegangen diner. Na ruim drie uur tafelen werd er nog een consumptie genuttigd op eebn van de terrassen op de Koemarkt om vervolgens met de trein weer huiswaarts te gaan.

Trainer Wilfred Meulman toonde zich tevreden over de met wijn, spijs en tennis gelardeerde vaartocht, die vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd. ,,Al met al een zeer geslaagde dag en wat ons betreft kan het een terugkerend evenement op de kalender worden'', aldus Meulman.

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000