16040251_Rackets_in_tas_1200x300.jpg
De titels van de clubkampioenschappen 2010 van Tennisvereniging Akkrum zijn verdeeld. Onbetwist kampioenen kampioenen zijn Meinard Fransen en Koosje Zeeders, die als nieuwkomers bij de vereniging winnaar in de heren enkel, dames enkel en gemengd dubbel werden. Niemand twijfelde aan het kunnen van het duo, dat met strak tennis liet zien wie de baas was. Winnaars in het damesdubbel werden - toch wel enigszins verrassend - Colette Govaars en Corinne Bos. In de voorronden verloren zij nog van de uiteindelijke nummer twee Angelique Tuinman en Sandra Lettinga. Pieter Hania en Alex de Haan heersten in het herendubbel. Bij de veteranen wonnen Gerry van der Meer en Janna Atsma het dames dubbel en Sieneke en Dick Koolwijk het gemengd dubbel B.


De finale in de gemengd dubbelklasse leek een klapper te worden, maar werd het niet. Terwijl de uiteindelijke winnaars Meinard Fransen en Koosje Zeeders in de voorronde nog een complete set inleverden, bleven ze in de finale Angelique Tuinman en Alex de Haan relatief gemakkelijk de baas (6-1, 6-1). Veel spannender was de strijd bij de dames dubbel. Colette Govaars en Corinne Bos hadden er een tie-break in de tweede set voor nodig om de beslissing te brengen. Sandra Lettinga en Angelique Tuinman hadden zaterdag duidelijk meer moeite met het uiteindelijke winnaarskoppel. In de eerste set haperde het al (6-4), terwijl de tweede met 7-6 werd beslist. ,,Het lukte vandaag allemaal net niet, terwijl dat in de voorronde (6-4, 6-2) wel het geval was'', aldus Sandra Lettinga na afloop.

Het herendubbel was bij voorbaat ook nog lang niet een besliste zaak. Wim van Tricht en Anne Dijkstra hadden zich echter al bij een tweede plaats neergelegd, maar hun tegenspelers Pieter Hania en Alex de Haan absoluut niet. Het kwartet treft elkaar tijdens wekelijkse donderdagavondpartijtjes en kent elkaar uit en te na. ,,We moeten ons hoofd er elke game bij houden, want anders pakken de mannen genadeloos door'', aldus Pieter Hania tijdens de wedstrijd. In  de voorronden konden hij en zijn dubbelpartner met grote moeite winnen (7-5, 6-4), maar in de finale ging het iets gemakkelijker (6-4, 6-4).

De strijd om de derde en vierde plaats bij het herendubbel was zo mogelijk nog spannender. Sjoerd de Jong en Ruurd Kramer, die vaste dubbelpartner Alex Ziel verving, pakten de eerste set vrij gemakkelijk (2-6), maar trokken in de tweede set net aan het kortste eind (7-5). Zelfs in de derde set gaven hun exponenten Kees Keuning en Herman Bierma hen het niet kampioenschap niet cadeau (4-6).

Nog een heel spannende partij werd de finales in de dames enkelklasse. Gedoodverfd kampioen Koosje Zeeder, die relatief hoge speelsterkte 5 heeft, trof Sandra Lettinga. Op haar pasje staat zowel bij de enkel als bij de dubbel een 9 als speelsterkte. Vier klassen verschil op papier, maar de praktijk leerde anders. Lettinga kwam er in de voorronde niet echt aan te pas (6-3, 6-0), maar haalde in de finale alles uit de kast. Tot grote verbazing van het publiek pakte ze in de eerste set groots uit (7-5). In de tweede set haalde Koosje Zeeders de teugels echter iets strakker aan en moest Lettinga de winst met 6-4 laten gaan.

De strijd in de heren enkel was bij voorbaat gestreden. De oppermachtige Meinard Fransen maakte zijn tegenspeler Alex de Haan, die zijn krachten voor de mix- en de dubbelfinales spaarde, met 6-0 en 6-2 in.

Alle uitslagen van de voorronden vindt u op deze link.

Bij de foto:

Koosje Zeeders en Meinard Fransen in actie tijdens de finales in de gemengd dubbel tegen Angelique Tuinman en Alex de Haan.

 

Winnaars CK2010

 

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000